Abonament medical sau asigurare privată?

0

Abonamentul medical oferă acces limitat la un singur furnizor medical și nu acoperă cheltuielile de spitalizare sau intervențiile chirurgicale majore, avantajul unei asigurari private de sănătate fiind că permite accesul la o gamă largă de servicii medicale, acordate de un număr mare de furnizori, acoperind toate procedurile medicale importante, afirmă Zahal Levy, Președintele MediHelp International, explicând diferențele dintre abonamentul medical și asigurarea privată de sănătate.

“Diferența esențială dintre abonamentele medicale și asigurările private de sănătate este aceea că primele oferă acces limitat la un singur furnizor medical, iar cele din urmă deschid o lume întreagă de posibilități. Sistemul asigurărilor private de sănătate este subdezvoltat în România și mulți cetățeni nu știu sau nu înțeleg beneficiile pe care le-ar putea avea în urma utilizării unui astfel de plan”, spune Zahal Levy, Președintele MediHelp International.

Piața abonamentelor medicale este evaluată în prezent la aproximativ 60 milioane euro, în timp ce piața asigurărilor private de sănătate este estimată la aproximativ 10 milioane euro.

“Ne confruntăm cu o situație frustrantă: pe de-o parte, este sistemul național de sănătate care are multe lipsuri și nu oferă servicii de calitate pentru cetățeni. Pe de altă parte este cetățeanul care nu este dispus să plătească pentru un plan de asigurare de sănătate competitiv, dar care preferă să plătească la negru pentru serviciile medicale oferite de instituțiile publice”, menționează Zahal Levy care consideră că soluția ar fi o reformă fundamentală, aliniată cu situația din țările europene dezvoltate, prin care statul ar încuraja dezvoltarea companiilor private.

About Author

Medica Academica

Comments are closed.