Grupul farmaceutic Actavis lansează pe piață două variante noi ale produsului CECLOR MR® care folosește substanţa activă cefaclor, utilizat în tratamentul infecţiilor acute şi cronice.
Produsul este disponibil acum în două forme de prezentare: cutie cu 10 comprimate cu eliberare prelungită 500 mg cefaclor și cutie cu 10 comprimate cu eliberare prelungită 750 mg cefaclor, fiind compensat în proporție de 90% de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, prin lista A de compensare, ceea ce asigură un nivel scazut al coplăţii din partea pacientului.
Medicamentul este indicat pentru tratamentul infecţiilor acute şi cronice determinate de microorganisme sensibile la cefaclor şi care pot fi tratate cu terapie orală (infecţii ale tractului respirator, infecţii din sfera ORL, infecţii ale rinichilor şi tractului urinar inferior, cu excepţia prostatitei, infecţii cutanate şi ale ţesuturilor moi).
Conform Raportului Agentiei Europene a Medicamentului (EMA) şi Centrului European de Prevenţie şi Control al Bolilor (ECDC) din 2010, peste 60% dintre tulpinile de Klebsiella pneumoniae prezente în ţara noastră sunt rezistente la cefalosporine de generaţia a 3-a şi în jur de 50% dintre tulpinile de Streptococcus pneumoniae sunt rezistente la macrolide. Ceclor MR®, o cefalosporină de generaţia a 2-a, având un spectru antimicrobian superior altor antibiotice şi fiind activ pe germenii cel mai frecvent implicaţi în infecţiile de tract respirator superior şi inferior, scade riscul apariţiei rezistenţei bacteriene, precum şi riscul apariţiei complicaţiilor. Susceptibilitatea la cefaclor a germenilor cel mai frecvent implicaţi în infecţiile respiratorii se menţine ridicată (>95% Haemophilus influenzae, 98,6% Streptococcus pneumoniae, 98,1% Moraxella catarrhalis), acest aspect făcând din cefaclor o alegere foarte bună ca tratament de primă intenţie în infecţiile respiratorii, cu eficacitate clinică de peste 90% .
În portofoliul Actavis, cefaclorul reprezintă un produs strategic, alături de alte patru molecule importante dedicate afecţiunilor tractului respirator: levocetirizină, desloratadină, montelukast şi levofloxacină. Portofoliul Actavis în România cuprinde medicamente care aparţin principalelor clase terapeutice: sistem cardiovascular, sistem nervos central, antiinfecţioase, sistem digestiv şi o gamă în creştere de OTC-uri (medicamente eliberate fără prescripţie). Un segment important al portofoliului Actavis îl reprezintă produsele utilizate in tratamentul cancerului, în prezent acestea numărând peste 25 de produse indicate în întreaga patologie oncologică.. Pentru anul 2012, Compania Actavis şi-a propus să lanseze un număr de 20 produse pe piaţa din România, vizând toate ariile terapeutice relevante: sistem cardiovascular, sistem nervos central, antiinfecţioase, oncologie, dar are în plan şi revitalizarea unor produse aflate în aria OTC-urilor.