Agresarea personalului medical, pedepsită cu închisoare între șase luni și 12 ani

0

Agresarea personalului medical aflat la serviciu ar putea fi pedepsită cu închisoarea între șase luni și 12 ani sau cu amendă, potrivit unui proiect de act normativ lansat în dezbatere publică de Ministerul Sănătății.

Conform Proiectului de modificare a Legii 95/2006 privind reforma în domeniul Sănătăţii, ameninţarea săvârşită nemijlocit sau prin mijloace de comunicare directă contra unui medic, asistent medical, şofer de autosanitară, ambulanţier sau orice alt fel de personal din sistemul sanitar, aflat în exerciţiul funcţiunii, va putea fi pedepsită cu închisoarea de la șase luni la doi ani sau cu amendă.

De asemenea, reprezentanţii Ministerului propun ca orice acte de violenţă împotriva cadrelor medicale să fie sancţionate cu închisoarea de la șase luni la trei ani, iar vătătmarea corporală să poată fi pedepsită cu închisoare de la șase luni la șase ani. Vătămarea corporală gravă se va pedepsi cu închisoare de la trei la 12 ani.

“Astăzi, dacă o persoană loveşte un medic într-un spital poate să fie sancţionată cu închisoare de la trei luni până la doi ani, sau cu amendă, după caz. Noi propunem înăsprirea pedepselor. Astfel,  agresorul va putea fi sancţionat cu închisoare între șase luni şi 12 ani, în funcţie de gravitatea faptelor”, declarat Ministrul Sănătății, Ladislau Ritli, adăugând că noile măsuri au drept scop descurajarea celor care nu respectă corpul medical aflat în exerciţiul funcţiunii şi munca depusă de angajaţii din sistem.

About Author

Raluca Bajenaru

Comments are closed.