Alte 134 de cupluri primesc finanțare de la Minister pentru fertilizare in vitro

0

Încă 134 de cupluri vor primi finanţare pentru procedura de fertilizare in vitro, în cadrul Programului de fertilizare in vitro al Ministerului Sănătăţii, demarat la începutul lunii iunie a.c., se arată într-un comunicat de presă al instituiției. Până în prezent, au fost aprobate 192 de dosare.

Ministerul Sănătăţii menţine recomandarea adresată unităţilor sanitare care derulează subprogramul FIV/ET de a efectua o verificare preliminară a dosarelor depuse de cuplurile interesate înainte de transmiterea dosarelor către Ministerul Sănătăţii, întrucât Comisia pentru includerea cuplurilor în Subprogramul FIV/ET nu este în măsură să aprobe dosare care nu întrunesc condiţiile impuse prin Ordinul ministrului sănătăţii nr. 765/2011.

Bugetul programului de fertilizare in vitro şi transfer embrionar este de patru milioane de lei. Ministerul Sănătăţii susţine financiar o singură procedură de FIV, în două etape: -4.920 lei după realizarea procedurii de fertilizare (prelevarea ovocitelor prin puncţie foliculară; recoltarea spermei şi procesarea acesteia; inseminarea ovocitelor;  transferul embrionar) – 1.230 lei după confirmarea finalizării procedurii FIV/ET cu o sarcină, urmată de naştere.

În 2011,  aproximativ 800 de cupluri vor putea beneficia de acest program.

Până în prezent, opt clinici din Bucureşti, Cluj-Napoca, Iaşi, Timişoara, Braşov şi  Sibiu au fost admise pentru a derula programul Ministerului Sănătăţii, însă lista unităţilor care se pot înscrie rămâne deschisă.

About Author

Raluca Bajenaru

Comments are closed.