Andrei Baican, directorul Diviziei pentru Medici a Băncii Transilvania: Experiența profesională determină valoarea creditului

0


Divizia pentru Medici a Băncii Transilvania a creditat sănătatea cu 600 milioane lei în cei trei ani de la înființare, ajungând la 22 000 de clienți numai din acest sector. “Medicii sunt fideli și apreciază transparența informațiilor”, spune Andrei Baican, Directorul Diviziei pentru Medici a Băncii Transilvania, caracterizând comportamentul clienților. În schimb, elementul de originalitate al băncii constă în rolul determinant al experienței profesionale a medicului în stabilirea plafonului maxim de finanțare. Un medic cu renume poate lua până la 250 000 de euro. >>>


Ce produse specializate oferă Banca Transilvania medicilor ? Care sunt principalele lor caracteristici ?

Divizia pentru Medici oferă atât produse de creditare și de economisire, dar și servicii și carduri bancare dedicate sectorului medical. Toate aceste produse au fost construite având la bază discuții cu medicii, adevărate workshop-uri prin care am încercat să acoperim cât mai bine nevoile lor de finanțare. De aceea sunt potrivite pentru dezvoltarea lor personală și profesională. Creditele sunt destinate achizițiilor imobiliare, amenajării și reabilitării clinicilor și cabinetelor medicale, achiziționării echipamentelor medicale și autoturismelor. De asemenea, medicii pot accesa și alte credite pentru care nu este necesară justificarea destinației.

Cum se diferenţiază acestea faţă de competiţie, respectiv faţă de pachetele nespecializate existente în piaţă ?

Avantajul competitiv al Diviziei pentru Medici constă în modul în care se acordă aceste credite. Suma maximă se stabilește în funcție de criterii ce țin mai mult de experiența profesională a medicului decât de situația financiară a cabinetului medical, iar aceasta poate să ajungă până la 250.000 euro.

Care este cel mai de succes produs bancar pentru medici? Câţi medici au apelat la acest produs ?

Creditul de nevoi nenominalizate cu ipotecă este cel mai bine vândut produs de creditare pentru că nu au nevoie de avans și nu este necesară justificarea destinației. De mult succes s-a bucurat și cardul de credit cu poliță de malpraxis atașată.

Care este volumul creditelor acordate prin Divizia pentru Medici? Câţi clienţi a avut Banca Transilvania în acest sector ?

Finanțarea acordată sectorului medical depășește 600 de milioane de lei, iar după trei ani de activitate Divizia pentru Medici are mai mult de 22 000 clienți din acest domeniu.

Care este cel mai nou dintre aceste produse, ce potențial are și ce nevoie acoperă ?

Cel mai nou produs este unul de economisire în euro, care are atașat un card, astfel încât îi oferă medicului acces nelimitat la economiile sale oricând și oriunde în lume. Produsul însumează atât beneficiile unui depozit – dobânda, cât și ale unui card – flexibilitatea.

Din experienţa bogată pe care o aveţi, cum este medicul ca și client al băncilor ?

Ca să putem înțelege cât mai bine nevoile de finanțare ale medicilor, o parte din echipa Diviziei pentru Medici este formată din medici sau din persoane care au lucrat mult timp în acest sector. Această abordare a făcut colaborarea cu medicii mult mai ușoară, iar acum, după trei ani de activitate, înțelegem businessul medical, ceea ce îi face pe medici să se simtă confortabil în relația cu banca. Ca și o caracteristică specifică, pot afirma că medicii sunt foarte fideli și apreciază transparența informațiilor.

De multe ori medicii nu sunt şi nişte oameni de afaceri redutabili. Cum îi poate ajuta banca pentru o bună administrare a businessului, în caz că ajung în dificultate ?

De la început structurăm proiectele foarte bine și credem că este important ca medicii să înțeleagă de la început beneficiile, dar și sacrificiile pe care le impune un business. Odată ce un credit este acordat, medicul devine partener al băncii, de aceea echipa Diviziei evaluează împreună cu medicul, la anumite intervale de timp, dezvoltarea afacerii. În caz de dificultate avem soluții, important este să fie diagnosticate în timp util. <<<

Medicii sunt foarte fideli și apreciază transparența informațiilor.

Delia Budurcă

About Author

Medica Academica

Comments are closed.