Autorizație de punere pe piață pentru Tujeo, insulină glargin

0

Medicamentul Toujeo (insulină glargin [de origine ADNr]injectabilă, 300u/,l), aparținând companiei farmaceutice Sanofi, a primit autorizația de punere pe piață în Europa, potrivit unui comunicat de presă al companiei. Toujeo este o insulină bazală de nouă generație indicată pentru tratamentul adulților cu diabet zaharat de tip 1 și 2.

“Obținerea autorizației de punere pe piață pentru Toujeo în Uniunea Europeană reprezintă un succes major pentru Sanofi, contribuind la extinderea portofoliului nostru integrat de soluții pentru persoanele cu diabet din Europa. Toujeo le oferă persoanelor cu diabet, precum şi medicilor, o nouă opțiune pentru gestionarea acestei boli”, a declarat Pierre Chancel, Senior Vice-Preşedinte al Diviziei Globale Diabet a Sanofi.

Decizia Comisiei Europene de a aproba punerea pe piață a medicamentului Toujeo se bazează pe rezultatele programului de studii clinice EDITION, care include mai multe studii internaționale de fază III. Acestea au evaluat eficacitatea şi siguranța Toujeo, comparativ cu Lantus® (insulină glargin [de origine ADNr]injectabilă, 100 U/ml), la peste 3.500 de adulți cu diabet zaharat de tip 1 sau 2, necontrolați cu tratamentul actual.

About Author

Raluca Bajenaru

Comments are closed.