Avantyo: Curs de monitori studii clinice pentru începători

0

Avantyo Institute of Clinical Research organizează în perioada 27-28 februarie un curs de monitori studii clinice (clinical research associates) pentru începători, o oportunitate pentru persoanele interesate să se instruiască în activități de studiile clinice. Evenimentul se va desfășura la Park Inn by Radisson Blu Bucharest Hotel – Sala Jupiter. Trainingul va fi susținut de Dr. Cătălina Sârbu, Președintele ACCSCR (Asociația Companiilor Conducătoare de Studii Clinice din România) în limba engleză, iar cei interesați se pot înscrie accesând https://www.avantyo.com/training/cra-training-program/cra-entry-level.

Clinical Research Associates (CRA) sunt cei care monitorizează respectarea protocoalelor și reglementărilor studiilor clinice, fiind în același timp și legătura dintre sponsorul farma, echipa de medici investigatori și alți furnizori. Ei pot lucra direct cu compania sponsor (farma) ca freelanceri independenți sau pentru  o companie conducătoare de studii clinice (CRO).  De obicei, un CRA trebuie să dețină o diplomă academică în Științele Vieții (biomedicale) și obligatoriu să cunoască bunele practici clinice și reglementările. În țările occidentale, există module de formare universitare și post universitare pentru CRA. În România, monitorii trebuie să participe periodic la traininguri pentru a fi mereu la curent cu ultimele noutăți.

AVANTYO Institute of Clinical Research oferă celor interesați un program de instruire pentru Monitori Studii Clinice / Clinical Research Associates (CRA) care este structurat în doua module, pentru începători și avansați. Cursul din februarie 2020 este pentru începători, fiind destinat instruirii proaspeților profesioniști din studii clinice care vor să își îmbunătățească cunoștințele (monitorii juniori / Junior CRA), celor ce lucrează într-un CRO, dar vizează o altă poziție (asistenți de cercetare clinică / CTA, specialiști în reglementare etc), sau medicilor, farmaciștilor, rezidenților, biologilor și biochimiștilor care doresc să intre în domeniul studiilor clinice ca monitori.

Curricula cuprinde subiecte despre evoluția și etapele studiilor clinice, modul în care se desfășoară acestea,  reglementările care se aplică, responsabilitățile actorilor principali (echipa de medici investigatori, monitorii si sponsorii farma) și documentele esențiale ale studiului, dosarul pacientului,  investigațiile non-clinice și punerea în practică a principiilor  ALCOAC (Attributable, Legible, Contemporaneous, Original, Accurate).

Un rol important în structura cursului îl ocupă Consimțământul Informat și reglementările legale privind pacienții, procedurile și raportarea în siguranță între actorii studiului, pregătirea pentru audituri și inspecții ale sponsorilor și ale autorităților de reglementare. Managementul datelor, analizele statistice, felul în care se face arhivarea la centrul medical de recrutare a pacienților sau la sponsor, contractele cu diferiți membrii ai echipei și subcontractarea furnizorilor, sunt si ele prezentate la curs. Pe lângă concepte teoretice și reglementări, Dr. Sârbu va prezenta la curs și exemple din situații reale.

AVANTYO Institute of Clinical Research este o companie românească de training, formare medicală și consultanță care oferă o platformă de networking atât pentru profesioniștii cu experienta cât și pentru cei aflați la început de drum, astfel încât aceștia să se interconecteze, să învețe, să progreseze în cercetare și să se dezvolte pentru a putea atinge succesul în domeniul cercetării clinice.

About Author

Raluca Bajenaru

Comments are closed.