Bani pentru Spitalul „Marie Curie” de la Bucharest City Marathon

0

Evenimentul Bucharest City Marathon, organizat pe 17 octombrie de către Asociația Bucharest Running Club, în colaborare cu Primăria Generală a Municipiului București, Ministerul Tineretului și Sportului, Comitetul Olimpic Român și Federația Română de Atletism a obținut, prin intermediul membrilor Ro Club Maraton, aproximativ 21.000 de euro care vor fi donați Spitalului Clinic de Urgență pentru copii „Marie Curie”.

Suma este insuficientă pentru achiziționarea aparatului pentru copiii cu probleme respiratorii pe care intenționau să îl doneze clinicii, astfel încât organizația a decis să organizeze alte evenimente pentru colectarea sumei necesare. Organizatorii Bucharest City Marathon au strâns câte 1.200 de euro pentru Hospice Casa Speranței, centru de îngrijire paliativă pentru pacienții în faze terminale, și pentru asociația Viitor Plus, ONG care implementează proiecte în managementul capitalului natural, producţie şi consum durabil, educaţie pentru dezvoltare durabilă.

„Prin organizarea acestui maraton ne dorim să îndreptăm atenția opiniei publice către beneficiile pe care mișcarea le are pentru un stil de viață sănătos. În condițiile în care tot mai mulți oameni suferă de boli cardiovasculare, de obezitate, de probleme ale articulațiilor, maratonul este o competiție binevenită care accentuează importanța activității fizice pentru fiecare individ”, a declarat Valeria Răcilă van Groningen, președinte al Aso-ciației Bucharest Running Club.

La cea de-a treia ediție a maratonului umanitar au participat peste 6.000 de persoane, din 36 de țări. Bucharest City Marathon a cuprins mai multe competiţii. Pe lângă maratonul de 42 km, a mai avut loc semi-maratonul cu lungimea de 21 km, proba de maraton – ştafetă 4 x 10,54 km, cursa populară de 4 km şi cursa copiilor. Persoanele cu dizabilităţi au avut posibilitatea să participe la una dintre probele maratonului. Medaliatul cu aur a fost renumitul Vasile Stoica (40 de ani) din Lugoj, care suferă de paraplegie congenitală, dar a făcut turul lumii într-un fotoliu rulant. Numele său se află în Guiness Book pentru că a străbătut cea mai lungă distanţă pe un stadion, 138 km.

Raluca Băjenaru

About Author

Medica Academica

Comments are closed.