Centrele Ares își schimbă sediul și introduc noi proceduri

0

 

Centrele de Excelentă în Cardiologie și Radiologie Intervențională ARES s-au mutat într-un nou sediu în București, în incinta spitalului Ponderas, un centru medical multidisciplinar, cu o suprafață de 9500 mp. Mutarea presupune o extindere dedicată zonelor de consultații, operații și spitalizare, pe o suprafață de 600 de mp, ce oferă o capacitate totală de spitalizare de 65 de pacienți/ zi. De asemenea, A®n cadrul ARES vor funcționa concomitent două sisteme de angiografie, ceea ce permite realizarea a până la 20 de angiografii zilnic.

„In cadrul Centrelor ARES, pacienții noștri pot beneficia de intervenii minim invazive, ca o alternativă la tratamentele clasice, de multe ori, traumatizante. De la înființarea Centrelor în 2010 și până în prezent, avem peste 3.200 de pacienți care au ales să se trateze cu succes în centrul din București, iar, anul trecut, am efectuat peste 1.100 de proceduri în cadrul Centrelor ARES București. Odată cu relocarea, avem la dispoziție două săli de angiografie, astfel încât putem dubla capacitatea de lucru, reducând timpii de așteptare de la internare și până la finalizarea procedurii. De asemenea, avem un sistem de back-up permanent în cazul în care un sistem se defectează”, a declarat Iulian Pleșcan, Director Operațional Centrele de Excelentă ARES.

La noul sediu se vor realiza pentru prima dată proceduri cum ar fi MitraClip (tratamentul intervențional al insuficienței mitrale) – o premieră pentru România și TAVI (implantarea percutană de aortă), o premieră în cadrul Centrelor ARES.

Tehnica MitraClip este minim invazivă, utilă în cazul pacienților selecționați în urma investigațiilor, și permite reducerea RM (regurgitării mitrale) cauzată de bolile cardiace ischemice sau non-ischemice, de prolapsul de valvă mitrală (PVM), sindromul Marfan sau de reumatismul articular. În același timp, tehnica MitraClip îmbunătățește funcția cardiacă, scade complicațiile asociate și crește calitatea vieții.

TAVI este o procedură rezervată, în momentul de față, celor mai bolnavi dintre pacienții cu stenoză aortică, ce nu pot beneficia de operația pe cord din cauza riscului operator crescut.Prin această procedură, care se realizează sub anestezie generală, valva este introdusă printr-un cateter (un tub de dimensiuni mici) la nivelul inimii.

Centrul de Excelență în Cardiologie și Radiologie Intevențională din București a fost deschis în 2010.

About Author

Raluca Bajenaru

Comments are closed.