Hospice Casa Speranței, un proiect de îngrijire paliativă care a demarat prin înființarea unui centru în Brașov în 2002, a deschis primul său centru integrat de îngrijire paliativă în București, în zona Parcului Plumbuita, str Tămâioarei nr. 121 – 123, după o investiție de aproape 6 milioane de euro, dublu decât s-a estimat inițial.
Proiectul a fost finanțat din donații, coordonate de un comitet de donori coordonat inițial de Patrick Desbiens, la acel moment CEO GSK România, preluat ulterior, după plecarea acestuia din România, de șefii companiei Oracle și Fundației Vodafone, de asemenea membri în Comitetul de donori onorifici.
Hospice-ul din București mai are nevoie de încă de 390.000 de euro ca să dea drumul și celor două unități de îngrijire cu paturi, pentru copii și adulți, cu 23 de paturi în total, precum și să asigure cheltuielile necesare primelor nouă luni de funcționare.
“Mulțumim celor care au crezut în acest proiect și au donat timpul lor, pasiunea, leadershipul, energia și banii pentru această inițiativă. Încă avem nevoie de bani, sărbătorim mutarea într-o clădire frumoasă, dar e datoria noastră să transformăm această clădire într-un centru funcțional, care să ofere serviciile de care este atâta nevoie”, a declarat Alexandru Pădureanu, director executiv al Hospice Casa Speranței.
Centrul va putea să asigure servicii de îngrijire paliativă pentru 2000 de pacienți anual, va putea asigura până la 11.000 de vizite la domiciliu și până la 8000 de consultații la sediu.
Graham Perolls, fondator Hospice Casa Speranței, un proiect care a demarat acum 22 de ani în România, a punctat scopul acestui proiect: ca toți cei care au nevoie de îngrijire paliativă să o primească fără plată.
15.000 de oameni mor în fiecare an de cancer în București și numai 8,44% dintre bolnavii de cancer beneficiază de îngrijiri paliative.