Chirurgi și anestezști pentru „Marie-Curie”, pregătiți în Italia

0

Medici chirurgi și anesteziști, asistenți medicali pentru sala de operație și terapie intensivă, precum și tehnicieni în circulație extracorporală vor fi pregătiți în Italia, în cadrul unui program de formare finanțat de statul român, potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Sănătății. Primul grup format din asistenți medicali pentru sală și terapie intensivă și tehnicieni în circulație extracorporală va pleca la pregătire în luna august.

Medici italieni de la Policlinico San Donato, Italia, au realizat recent prima vizită de evaluare a Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii „Marie Curie” din București și s-au întâlnit cu o serie de candidați care urmează să participe la programul de instruire. Specialiștii urmează să coordoneze primele intervenții cardiovasculare la copii în cadrul spitalului și au analizat condițiile de lucru pentru efectuarea acestora, stabilind necesarul pentru realizarea primelor intervenții.

Vizitele specialiștilor italieni vor continua și în perioada următoare, pentru selectarea personalului medical și pentru pregătirea primelor operații la Spitalul “Marie Curie”.

About Author

Raluca Bajenaru

Comments are closed.