Competiția între clinicile medicale se extinde în online

0

Competiția între clinicile medicale private s-a extins în mediul virtual, în ultimul timp acestea promovându-se prin metode neconvenționale, precum un cont de Facebook sau prin filmarea unei operații în direct. Site-urile specializate cu informații despre boli și modul de îngrijire a sănătății sunt o altă modalitate de promovare și fidelizare prin on-line. >>>

Este destul de clar că în ultima vreme clinicile medicale au înțeles importanța promovării pe Internet și au ales să o facă profesionist, dezvoltând site-uri bine structurate care permit celor interesați să găsească informație ușor și intuitiv. În plus, am început să vedem campanii organizate de emailing pentru retenția pacienților deja tratați, lucru care pune bazele unor sisteme de CRM și în acest domeniu”, spune Bogdana Butnar, Managing Director MRM Worldwide Romania.

MedLife a demarat recent proiectul MedLive, prin care transmite în mediul virtual operații în direct. Proiectul este realizat în parteneriat cu site-ul de știri Hotnews. “MedLive e un proiect comun cu Hotnews, cu care suntem mai demult parteneri. În principal e vorba de faptul că notorietatea brandului e foarte bună, şi credem că viitorul printului e mai limitat decât al mediului on line”, a declarat Mihai Marcu, președintele Consiliului de Administrație al MedLife. Acesta a precizat că nu poate corela notorietatea proiectului MedLive cu creșterea traficului pe site-ul MedLife, în condițiile în care, și datorită sistemului de programări on-line, site-ul furnizorului de servicii medicale are 4000 de utilizatori unici pe zi. Marcu a precizat că în circa două săptămâni va fi gata noul site al MedLife, la care se lucrează de șase luni și care va propune o concepție inovativă, cu foarte multe elemente grafice.

“Cea mai obişnuită formă de promovare online este crearea unui website propriu, în care sunt prezentate atât echipa medicală cât şi facilităţile şi localizarea clinicii. Am remarcat şi faptul că anumite clinici se promovează prin sistemul pay-per-click, plătind reclamele în motorul de căutare Google. Este un lucru benefic pentru cei care folosesc mai degrabă acest sistem decât publicitatea de tip display (bannere) care nu are aceeaşi eficienţă. De asemenea, unele clinici sunt foarte active pe forumurile de specialitate şi se înscriu în directoarele de profil”, explică Adrian Mihălțianu, Business Intelligence Consultant MB Drăgan.

În luna februarie Centrul Medical Unirea (CMU) a deschis prima clinică virtuală în second life, care a generat un feedback important și i-a convins pe autorii proiectului să inițieze o serie de seminarii pe teme medicale, scopul final fiind cunoașterea dorințelor consumatorului și adaptarea serviciilor medicale la necesitățile sale. “E un segment tânăr de populație, încă neinteresat prea mult de serviciile medicale, căruia trebuie să-i arătăm că există alternativă la serviciile de stat. Serviciile de peste unu-doi ani vor fi constituite cu ajutorul acestor oameni. Nu inventăm noi servicii noi, ci le configurăm împreună cu ei”, explică Alexandru Popescu, director comercial CMU. Acesta spune că tinerii, despre care autorii proiectului credeau că sunt mai puțin preocupați de sănătate, s-au dovedit foarte bine informați pe teme medicale și au pus medicilor întrebări de profunzime.

Pentru textul integral vezi editia print Medica Academica

Delia Budurcă, Johana Toma


About Author

Medica Academica

Comments are closed.