Conferința Națională “Actualități în Hipertensiunea Arterială”

0

Prima ediție a Conferinței Naționale “Actualități în Hipertensiunea Arterială” va avea loc în data de 10 septembrie 2011, la Hotel Novotel, București. Evenimentul este organizat sub egida Societății Române de Medicină Internă. Printre moderatorii Conferinței Naționale “Actualități în hipertensiunea arterială” se numără prof.univ.dr. Ion Bruckner și prof.univ.dr. Eduard Apetrei.

Hipertensiunea arterială este o importantă  problemă de sănătate publică, care afectează peste 40% din populația adultă a României, ceea ce impune organizarea anuală a unui eveniment ştiinţific de referinţă, prin care medicii de familie, interniştii, cardiologii, nefrologii precum și medicii rezidenți să se familiarizeze cu modelele eficiente și moderne de management ale afecţiunii. Statisticile demonstrează importanţa diagnosticării precoce a hipertensiunii arteriale de către medicii de familie, internişti, cardiologi și nefrologi.

Conferinţa va prezenta noutăţile în materie de diagnostic şi tratament în hipertensiunea arterială, dar şi corelaţiile cu alte afecţiuni precum accidentul vascular cerebral, diabetul zaharat, cardiopatia ischemică, insuficienţa renală.

Programul științific al evenimentului este structurat pe sesiuni care vor avea ca principale subiecte:  Hipertensiunea arterială și diabetul zaharat, Hipertensiunea arterială și insuficiența renală, Hipertensiunea arterială după accidentul vascular cerebral, Hipertensiunea arterială  și cardiopatia ischemică, Hipertensiunea arterială  și alte asocieri, Hipertensiunea arterială secundară. Prezentarea fiecarei secţiuni va debuta cu un studiu de caz, urmat de recomandări făcute din ghidurile actuale.

”Ne dorim ca acest eveniment să fie o manifestare de referinţă pentru medicii şi specialiştii interesaţi de actualitățile managementului  hipertensiunii arteriale, mai ales că la această manifestare vor participa, în calitate de speakeri, unii dintre cei mai importanţi medici şi specialişti din România” a declarat prof.univ.dr. Ion Bruckner, Președintele Societății Române de Medicină Internă.

Prof.univ.dr. Eduard Apetrei, Vicepreședintele Academiei de Știinţe Medicale din România, a declarat că organizarea unei manifestări dedicate exclusiv hipertensiunii arteriale va genera prezentări științifice și discuții extrem de interesante și de ajutor pentru toți medicii,  indiferent de specialitate.

Evenimentul este creditat cu puncte EMC. Pentru detalii suplimentare vizitați http://www.hipertensiune-arteriala.ro.

About Author

Medica Academica

Comments are closed.