Copiii și bolnavii de cancer, susținuți de sportivii Bucharest International Marathon

0

Bucharest International Marathon 2011, organizat de Asociația Bucharest Running Club, în parteneriat cu Asociația Internațională a Maratoanelor Stradale, se va desfășura anul acesta pe parcursul a două zile, pe 8 și 9 octombrie, au anunțat organizatorii în cadrul primei conferințe de presă dedicate evenimentului. Pentru prima dată de la organizarea maratonului în această formulă, copiii vor avea parte de o cursă separată, pe data de 8 octombrie, probele competitive pentru adulții fiind cea de maraton, semimaraton și ștafetă, plus o probă necompetitivă – cursa populară de 4 km.

Evenimentul este dedicat și susținerii unor cauze nobile, promovate de ONG-urile partenere, cum ar fi programele dedicate îngrijirii persoanelor cu boli incurabile sau programele ecologice. Anul trecut, suma strânsă în cadrul evenimentului de sportivii membri ai Ro Club Maraton a fost utilizată pentru a cumpăra echipamentul „Sistem Olimpic Cool-Cap” pentru Spitalul de Copii Marie Curie, cu ajutorul căruia vor fi tratați noii născuți care suferă de encefalopatie hypoxic ischemică, iar Hospice Casa Speranței a obținut peste 40.000 de euro pentru îngrijirea bolnavilor de cancer. Asociația Viitor Plus a strâns fonduri pentru plantarea a 4.000 de copaci.

Anul trecut, peste 5.000 de persoane au participat la maraton, cu 30% mai mult față de 2009, iar anul acesta se așteaptă o nouă creștere a participării, potrivit Valeriei Răcilă van Groningen, președintele Asociației Bucharest Running Club. Până în prezent, la maraton s-au înscris deja peste 50 de sportivi din cinci țări: România, Spania, Franța, Israel și Anglia. Bugetul premiilor pentru evenimentul de anul trecut a fost de peste 40.000 de euro. (Raluca Băjenaru)

About Author

Raluca Bajenaru

Comments are closed.