Creștere semnificativă a numărului de tineri care devin asistenți medicali în SUA

0

Tot mai mulţi tineri aleg să devină asistenţi medicali în Statele Unite, numărul acestora  înregistrând o creștere semnificativă din anul 2002, tendinţă care ar trebui să reducă problemele asociate deficitului de personal mediu în sistemul medical, potrivit unui studiu realizat de  RAND Corporation, organizaţie non-profit de cercetare, Universitatea Vanderbilt şi Colegiul Dartmouth şi publicat în jurnalul Health Affairs.

Numărul de persoane cu vârsta între 23 și 26 de ani, în special femei, care devin asistenţi acreditaţi a crescut cu 62% din 2002 până în 2009, apropiindu-se de numere care nu au mai fost atinse de la mijlocul anilor 1980. Luând în considerare faptul că, în prezent, asistentele medicale încep programele de pregătire la vârste mai înaintate decât în urmă cu o generaţie, noii profesionisti ar putea reprezenta cel mai mare procent de personal mediu existent vreodată în Statele Unite, au spus cercetătorii.

Creșterea reprezintă o tendinţă contrara celei înregistrate la începutul anilor 1980 când tot mai puţine femei tinere alegeau această profesie datorită apariţiei altor oportunităţi de carieră.

În urmă cu un deceniu, cercetătorii se aşteptau la un deficit de 400.000 de asistenţi medicali acreditaţi până în 2020 pentru că tot mai puţine persoane se îndreptau spre această profesie. Dupa ce numărul acestora ajunsese la 190.000 în 1979, a scăzut la 110.000 în 1991, rămânând redus pe tot parcursul decadei. Din 2002, numărul asistenţilor medicali a crescut la o rată nemaiîntâlnită din 1970, de la 102.000 la 165.000 în 2009.

Dacă tendinţa continuă, cercetătorii spun că până în 2030 vor fi suficienţi asistenţi medicali pentru a răspunde la necesităţile existente. Dacă, însă, creşterea se opreşte, va fi dificil ca resursele umane să ţină pasul cu creşterea demografică.

Iniţiativele de promovare a carierei în domeniul medical şi dezvoltarea programelor de pregătire a asistenţilor care permit oamenilor să beneficieze de training intensiv pentru această profesie într-un interval scurt de timp, reprezintă explicaţia pentru această evoluţie. Pe de altă parte, declinul economic şi reducerea locurilor de muncă în diverse domenii a redus oportunităţile de carieră care îi atrăgeau altădată pe oameni.

About Author

Raluca Bajenaru

Comments are closed.