Cristian Buşoi a fost ales co-președinte al Grupului Inimii din Parlamentul European

0

Europarlamentarul liberal Cristian Buşoi a fost ales co-președinte al Grupului Inimii, ocupând această poziție alături de eurodeputata britanica Linda McAvan. Grupul are în componenţă 62 de deputaţi europeni interesaţi şi implicaţi în politici legate de prevenirea şi combaterea bolilor cardiovasculare.

“Politicile de sănătate în Uniunea Europeană reprezintă un domeniu în care mă implic cu prioritate şi cred cu sinceritate că Parlamentul European împreună cu Comisia Europeană şi statele membre pot găsi soluţii şi bune practici care să combată factorii de risc pentru bolile cardiovasculare şi, în final, să reducă incidenţa acestor afecţiuni. De asemenea, trebuie să ne asigurăm că pacienţii europeni au acces la cele mai eficiente tratamente şi medicamente la cel mai bun raport beneficiu-cost”, a declarat Cristian Buşoi.

Totodată, europarlamentarul a găzduit astăzi în Parlamentul European primul eveniment în noua sa calitate de co-preşedinte, cu participarea Comisarului european pentru sănătate publică, John Dalli. Evenimentul a fost organizat ca urmare a Reuniunii Naţiunilor Unite pe tema bolilor netransmisibile ce a avut loc la New York în 20-21 septembrie.

Grupul Inimii a fost înfiinţat pe 2 octombrie 2007 şi promovează măsuri de reducere a poverii bolilor cardiovasculare în Uniunea Europeană. Grupul este sprijinit în activitatea sa de European Heart Network şi de Societatea Europeană de Cardiologie.

About Author

Comments are closed.