De unde se pot procura vaucherele pentru tratamentul interferon-free pentru hepatita C

0

Casa Națională de Asigurări de Sănătate a publicat pe site-ul său lista unităților sanitare unde se acordă vaucherele pentru fibromax, viremie și genotipare, investigații necesare pentru aprobarea dosarului medical pentru tratamentul interferon-free pentru hepatita C și ciroza hepatică.

“Numărul total de vouchere care vor fi distribuite acoperă numărul de pacienţi  cu hepatita virală C şi ciroză hepatică C în stadiul de fibroză F4”, a declarat Vasile Ciurchea, preşedintele CNAS.

Lista  unităţilor sanitare este publicată pe site-ul CNAS   la secţiunea “informaţii pentru  asiguraţi- medicamente – tratament fără interferon” și va fi actualizată permanent pe măsură ce vaucherele vor fi distribuite şi în alte unităţi.

Pacienţii se vor adresa medicilor de specialitate din aceste unităţi cu bilet de trimitere de la medicul de familie. În urma consultaţiei, medicii vor înmâna voucherele pentru efectuarea gratuită  a testărilor (fibromax, viremie, genotipare) pacienţilor care vor îndeplini criteriile de includere în tratament  prevăzute în protocolul terapeutic elaborat de comisiile de specialitate ale Ministerului Sănătăţii.

Începând cu data de 26 octombrie, voucherele pentru aceste investigaţii  au început să fie distribuite în nouă unităţi sanitare aflate în Bucureşti, Cluj, Constanţa, Craiova, Iaşi, Sibiu, Târgu Mureş, Timişoara, Oradea.

Pe lângă investigaţiile amintite, dosarul pacientului va trebui să conţină și o serie de documente care se regăsesc pe site-ul www.cnas.ro, la secţiunea ”informaţii pentru asiguraţi – medicamente – tratament fără interferon”. Tot aici, pacienţii pot accesa informaţii utile privind modul de administrare a tratamentului fără interferon.

După publicarea în Monitorul Oficial  a Ordinului MS-CNAS de aprobare a protocolului terapeutic, pe măsură ce dosarele sunt întocmite, ele vor  fi depuse la casele de asigurări de sănătate cu care se află în relaţie contractuală medicul de specialitate, de unde vor fi trimise mai departe  la CNAS. Comisia de specialitate a CNAS se va întruni de două ori pe lună pentru a analiza dosarele depuse în vederea aprobării şi va verifica respectarea criteriilor de eligibilitate. Decizia comisiei va fi comunicată ulterior pacientului de Casa de asigurări de sănătate unde acesta a depus dosarul.

About Author

Delia Budurca

Comments are closed.