Despre proiecte și suflet

0

Proiectele rezistă în timp și sunt atât de adevărate după cantitatea de suflet pusă în ele, sunt eu convinsă de un număr de ani, număr mai mic de 11, de când sap cu palmele și cu unelte agricole ecologice ogorul pentru a sădi și construi la revista Medica Academica.

Am învățat cu toții la școală Balada Meșterul Manole, superbă creație românească, ca și Mânăstirea care ne emoționează în permanență și din nou cu frumusețea-i nepământeană. Deși am colindat toate muzeele din colțurile de lume pe care le-am atins, puține creații artistice m-au mișcat până la lacrimi pur și simplu prin frumusețea lor – Mânăstirea de la Curtea de Argeș e una dintre acestea. Revenind la Balada Meșterului Manole, îmi amintesc și acum revolta adolescentei care eram și care nu înțelegea de ce un om trebuie să-și zidească iubirea pentru ca să îi reziste creația. Mi se părea un gest crud și egoist, pentru că Manole putea eventual dispune de viața sa, dar nu avea drept de viață și de moarte asupra unei alte ființe umane.

Între timp nu mai fac calcule de eficiență, nici economică dar nici personală, așa cum nu calculezi cât te costă un copil, cât timp, gânduri, frământări și bani și câte nopți nedormite, cât investești într-o pasiune – iar muncă, timp, bani, speranțe, întrebări și îndoieli chinuitoare – sau cât suflet pui într-un proiect sau în altul. Mă uit numai la rezultat, la planta care crește și la parfumul ei, la cât de verde este și mă uit atent la toți parametrii de care îi depinde sănătatea. Pentru că fiecare tip de plantă are cerințele ei proprii și numai ale ei. Și zic eu că se vede cu ochiul liber când e vorba de un proiect cu investiție de suflet.

Revista Medica Academica a împlinit în octombrie 11 ani. În anul pandemic și de grație 2020, în care trăim încă ceea ce nu am mai trăit, un complex de experiențe, informații, manipulări, emoții, fapte, demonstrații de forță și de slăbiciune, am ales să rezistăm pandemiei prin normalitate și nu am întrerupt nici tipărirea și trimiterea revistei, dar nici succesiunea tradițională a organizării Galei Premiilor de Excelență Medica Academica, ajunsă la ediția a 9-a. Am desfășurat-o în sistem online, pe 11 decembrie, și am bucuria să vă invit să o descoperiți pe canalul de youtube al TARUS Media, precum și în paginile revistei.

Nu știu dacă se vede investiția de suflet. Sincer, nici nu-mi pasă. De câte ori ne-am enervat, sucit și răsucit pentru a ajunge la cele mai bune decizii. Am sentimentul că am făcut totul pentru a realiza un proiect cât mai valoros. Poate că acest sentiment că ai făcut tot ce se putea este ceea ce ne putem dori cel mai mult să spunem. Nu poți eșua, decât dacă n-ai făcut totul!

Sărbători limpezi în Armonie și un An Nou mai bun, 2021!

About Author

Delia Budurca

Comments are closed.