Dispecerate medicale integrate, inaugurate la Baia Mare și Sibiu

0

Primele două dispecerate medicale integrate ale serviciilor de ambulanţă şi I.S.U. – Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (care include şi SMURD)  vor fi inaugurate la finalul acestei săptămâni, sub forma unor centre pilot, potrivit unui comunicat al Ministerului Sănătății. Proiectele pilot de la Baia Mare și Sibiu vor fi evaluate timp de aproximativ trei luni, urmând ca astfel de dispecerate să fie implementate şi în alte judeţe.

“Integrarea dispeceratelor înseamnă concentrarea în acelaşi loc a resurselor umane şi materiale care deservesc cele două instituţii, respectiv ISU (Pompieri – SMURD) şi ambulanţă. Prin această măsură urmărim dezvoltarea unui management mult mai eficient la nivelul resurselor de intervenţie, dar şi o colaborare directă mult mai bună între toate instituţiile şi serviciile care au rol în intervenţia de urgenţă tehnică, precum şi cea medicală”, a declarat Raed Arafat, subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii. Acesta a mai adăugat că măsura mai urmăreşte şi scăderea timpilor de decizie la trimiterea resurselor de intervenţie ale instituţiilor amintite pentru acordarea de prim ajutor, asistenţă medicală de urgenţă şi descarcerare.

În judeţul Mureş funcţionează încă din anul 2001 un dispecerat integrat în care operează toate serviciile de urgenţă, respectiv cele medicale, I.S.U., dar şi cele de Poliţie şi Jandarmerie.

About Author

Raluca Bajenaru

Comments are closed.