Dr. Dana Stănciulescu recomandă: REVIDOX, soluția 
tinereții 
în viitor

0

Dana Stănciulescu a lucrat 20 de ani în industria farmaceutică. De profesie medic, s-a dedicat antreprenoriatului, dar nu a uitat nici de Jurământul lui Hipocrate. Înfiinţarea Core Invest Health, divizia de sănătate a firmei sale, este noul proiect al doamnei doctor care demarează în forţă: începând cu luna septembrie va aduce în România un adevărat elixir al tinereţii. >>>

Există elixirul tinereţii ?

Există şi a existat dintotdeauna. Acum a fost redescoperit şi prezentat într-o formă adecvată timpului în care trăim. Elixirul tinereţii este strugurele. Şi sucul de struguri, care a fost la îndemâna oamenilor încă din antichitate, când Italia era supranumită “ţara vinului”. În Evul Mediu mânăstirile erau adevărate temple de producere a vinului, considerat o băutură nobilă, la care avea acces doar protipendada epocii. Într-o istorie a francilor scrisă de episcopul de Tours prin secolul VI, se spune că pe vremea aceea toată lumea bea vin, vinul era parte a dietei zilnice, deoarece apa nu e bună de băut. În acea perioadă alimentaţia era bazată pe carne, sărată excesiv ca măsură de conservare, şi pe vin, despre care istoricii spun că ar fi fost consumat în loc de salate. Richard Inimă-de-Leu avea propria vie, la Bordeaux, şi îşi fabrica singur mustul. Toate aceste mărturii demonstrează că, intuitiv, omul a detectat “bomba de sănătate” care este strugurele şi, implicit, sucul de struguri. Aici se cuvine să fac o precizare foarte importantă: în Evul Mediu se murea din cauza bolilor infecţioase, a pneumoniilor, a epidemiilor de ciumă, de lepră, din cauza septicemiilor ca urmare a rănilor dobândite în cruciade şi nu numai…. Nu se murea din cauza bolilor organice. Istoria cunoaşte nenumărate exemple de longevivi medievali. În general, aceştia sunt din rândul călugărilor (principalii cultivatori şi prelucrători ai strugurilor). Vracii şi doctorii medievali erau, de asemenea, longevivi, tocmai pentru că fabricau şi foloseau tot felul de prafuri şi poţiuni naturale….

Şi cum rămâne cu “consumul de alcool dăunează grav sănătăţii” ?

Am auzit de la un sommelier o caracterizare foarte sugestivă a vinului: “un emisar neserios – oamenii îl trimit în stomac şi el se duce la cap”. Altfel spus, ca orice “medicament”, şi vinul are efecte adverse. Şi nu puţine, mai ales în condiţiile în care progresul industrial şi-a pus amprenta şi asupra producerii lui. Astăzi, după ani de cercetări, putem beneficia de efectele miraculoase ale vinului, dar fără efectele consumului de alcool.

Se mănâncă struguri pe planetă, se bea şi vin, dar cred că sunt puţini cei care sesizează efectul de elixir al tinereţii

Cu siguranţă, vinul sau numai vinul nu are efecte terapeutice. Dimpotrivă. Cercetătorii de pretutindeni s-au mobilizat ca să descifreze misterul boabei de strugure. Cei din Spania au făcut o descoperire de proporţii. Strugurele conţine o substanţă deosebită – resveratrol – care are proprietăţi remarcabile: opreşte îmbătrânirea externă, împiedică oxidarea celulelor, captează radicalii liberi care au efecte negative asupra sănătăţii, are efect antiinflamator şi, foarte important, este o substanţă cardio-protectoare. Din păcate, cantitatea optimă de resveratrol necesară pentru stoparea procesului de îmbătrânire şi pentru menţinerea stării generale de sănătate se obţine mâncând zilnic 45 kg de struguri sau echivalentul acestei cantităţi în vin, aproximativ 45 de sticle de vin.

Practic este imposibil, chiar dacă vinul nu ar avea alcool. Există altă soluţie ?

Din fericire, DA. Când spunem „am sau are 30 de ani” avem în minte imaginea tinereţii. Puţini ştiu că aceasta este vârsta la care organismul începe să se uzeze, să îmbătrânească. Ceva mai atente şi grijulii, unele tinere femei (mai ales cele care îşi permit financiar) încep să fie adeptele tratamentelor anti-aging, care constau, în cea mai mare parte, în tratamente cosmetice de suprafaţă. Acestea nu sunt de durată pentru că îmbătrânirea porneşte din interiorul organismului, de la nivelul celulei. Frumuseţea superficială se întreţine şi se obţine din interior. Cel mai bun răspuns împotriva deteriorării celulare şi, implicit, a uzurii, a îmbătrânirii organismului, îl obținem prin intermediul REVIDOX.

Ce este REVIDOX ?

REVIDOX este cel mai nou şi poate cel mai eficient antioxidant. Este un supliment alimentar total natural, rezultat al unor ani de cercetare și care are aprobarea științifică a CSIC (Centro Superior de Investigaciones Científicas) și a AESAN (Agencia Española de Seguridad  Alimentaria Y Nutrición). REVIDOX este o moleculă unică şi exclusivă compusă dintr-un concentrat de substanțe active, STILVID 84%, pe bază de STRUGURE și RODIE. Formula sa concentrează într-o singură capsulă extract integral de STRUGURE și RODIE îmbogăţit cu polifenoli, care contribuie într-un mod sinergic la încetinirea îmbătrânirii celulare şi la repararea semnelor interne şi externe ale vârstei.

Piaţa suplimentelor alimentare este bine reprezentată peste tot în lume. Ce aduce nou REVIDOX ?

REVIDOX conține într-o capsulă atât resveratrol cât au 45 kg de struguri sau 45 de sticle de vin.  Concret, REVIDOX acţionează ca o frână împotriva îmbătrânirii celulare, împiedicând oxidarea celulară. Descoperirea sa este un pas crucial în procesul de stopare a îmbătrânirii şi de prevenire a problemelor majore de sănătate. REVIDOX prelungeşte durata de viaţă a celulelor, aceasta fiind principala sa acţiune anti-îmbătrânire. De această ”longevitate” celulară beneficiază fiecare organ în parte – inima, plămânii, stomacul şi, în final, întregul organism. Este şi un puternic antitumoral. Una dintre componentele mecanismului său de acţiune se bazează pe captarea radicalilor liberi, care au efecte negative asupra sănătăţii. Radicalii liberi sunt fragmente de molecule sau atomi care au electroni liberi în plus sau în minus. Aceştia “sapă” în corpul uman în căutare de alţi electroni liberi. În drumul lor distrug, la propriu, celulele, ţesuturile, uneori chiar ADN-ul. REVIDOX ajută la diminuarea stresului oxidativ, neutralizând până la 50% dintre radicalii liberi care se produc în organism. Diverse studii confirmă capacitatea sa de a stimula familia de gene SIRT1, care codifică sirtuinele, numite şi “gene ale longevităţii”, care permit extinderea vieţii celulelor. Prin studii clinice la om s-a demonstrat eficacitatea REVIDOX în protecţia şi diminuarea riscului de boli cardio-vasculare, prima cauză de mortalitate, după cum se ştie. REVIDOX frânează oxidarea LDL-ului (“colesterolul rău”), împiedicând formarea trombozei.  Are efecte notabile antiinflamatorii şi de stimulare a imunităţii. Nu în ultimul rând, aş aminti efectul protector asupra fibrelor elastice ale pielii şi puternica acţiune împotriva petelor. Pe ansamblu, cred că nu este o exagerare să vorbim de un elixir al tinereţii.

Pentru textul integral vezi editia print Medica Academica,  luna Septembrie 2011.

About Author

Irinel Radulescu

Comments are closed.