Europa: speranta de viata creste cu 2 – 3 luni anual

0

Cel de-al treilea raport al Comisiei Europeane privind demografia, publicat în colaborare cu Eurostat, arată că europenii trăiesc mai mult şi în condiţii mai sănătoase. Speranţa medie de viaţă a crescut într-un ritm de două‑trei luni în fiecare an. Raportul a fost prezentat la 1 aprilie 2011, la Budapesta, de către Laszlo Andor, comisarul european pentru ocuparea forței de muncă, afaceri sociale şi incluziune.

Raportul actual indică faptul că în anul 2009 speranţa de viaţă cea mai redusă în rândul bărbaților s‑a înregistrat în Lituania (67,5 ani), iar cea mai ridicată în Suedia (79,4 ani); în cazul femeilor, cea mai redusă speranță de viață a fost în România și Bulgaria (77,4 ani), iar cea mai ridicată în Franța (85 de ani).

“Este nevoie să se garanteze faptul că cei deja pensionați vor putea să ia parte în continuare la viața socială, în timp ce duc o viață autonomă și sănătoasă”, a subliniat Laszlo Andor. El a anunțat că în cadrul 2012, declarat Anul European pentru îmbătrânire activă (European Year for Active Ageing) va fi promovat acest obiectiv. Raportul furnizează informații privind fertilitatea, speranța de viață, mobilitatea și migrația și este elaborat o dată la doi ani. (C.M.)

About Author

Contesina Manole

Comments are closed.