Gala Spitalului Clinic de Nefrologie „Dr. Carol Davila” – Diplome de Recunoştinţă şi Concertul Orchestrei Medicilor

0

În cadrul Galei Spitalului Clinic de Nefrologie „Dr. Carol Davila”, eveniment înscris Zilelor Spitalului cu acelaşi nume, au fost acordate Diplome de Recunoştinţă unor personalităţi medicale, dar şi din zona administrativă, care au ajutat la reconstrucţia, modernizarea şi extinderea spitalului în cadrul unui proces care a durat mai bine de zece ani.

Astfel, au fost premiaţi Primarul Capitalei, medicul Sorin Oprescu, Primăria Sectorului 1 București şi fostul primar Vasile Gherasim, care a menţionat că deşi şi alte spitale au primit fonduri, în cazul Spitalului de nefrologie acestea au fost folosite „ca la carte” de echipa managerială a spitalului condusă de prof. Mircea Penescu. Au mai fost premiaţi Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” București, reprezentată de prof. Ioanel Sinescu, rectorul universităţii, prof.dr. Florian Popa, fost rector al UMF, iar o diplomă specială a fost acordată colectivului Spitalului Clinic de Nefrologie „Dr. Carol Davila” pentru dăruire, muncă, profesionalism și spirit de echipă.

„Mă bucur că în această seară, la Gala de Excelență a Spitalului Clinic de Nefrologie „Dr. Carol Davila”, am reușit să aducem laolaltă o mare parte din cei care ne sunt alături, fie că vorbim de colegi, prieteni, colaboratori sau autorități. Pe această cale, ținem să mulțumim tuturor celor care fac posibilă menirea noastră, aceea de a oferi o îngrijire cât mai bună pacientului”, a declarat prof. dr. Mircea Penescu, directorul general al Spitalului Clinic de Nefrologie, cel care a orchestrat şi finalizat, într-o perioadă dificilă financiar, opera de refacere şi modernizare a spitalului.

În cadrul evenimentului, organizat la Palatul Parlamentului, a fost prezentat în premieră un material documentar despre dr. Carol Davila, ctitorul învăţământului medical românesc.

În a doua parte a serii, violonista Cristina Anghelescu, soprana Ana Cebotari, baritonul Şerban Vasile şi tenorul Adrian Dumitru, alături de Orchestra Medicilor din București „dr. Ermil Nichifor”, sub bagheta dirijorului Iosif Prunner, au oferit participanţilor bucuria audierii unor piese clasice.

În cadrul Zilelor Spitalului Clinic de Nefrologie „Dr. Carol Davila” va fi organizat și un simpozion științific dedicat medicilor nefrologi, chirurgi, de familie, interniști, cardiologi, diabetologi, având ca scop creșterea pregătirii științifice a acestora. Tema centrală a manifestării este interdisciplinaritatea în boala cronică de rinichi.

About Author

Delia Budurca

Comments are closed.