Germania majorează contribuțiile la sănătate

0

Contribuțiile la asigurările de sănătate – plătite atât de către angajați cât și de către angajatori – vor crește de la 14,9% la 15,5% din salariile brute, potrivit noii reforme care va intra în vigoare anul acesta în Germania. Mai mult, o majorare specială va trebui să fie suportată doar de către angajatori.

Parlamentul a aprobat, de asemenea, un set de reguli având drept scop limitarea posibilității companiilor farmaceutice de a stabili prețurile pe piață. În prezent, există limite de preț impuse firmelor producătoare de medicamente în ceea ce privește tratamentele pe bază de rețetă. Se estimează că noile măsuri vor aduce economii de două miliarde de euro pentru sistemul național de sănătate. „Această lege va îmbunătăți sistemul de sănătate și îl va face mai corect. Aș fi preferat să facem pași mai mari, dar pașii mici înainte sunt mai buni decât pașii înapoi”, a declarat ministrul german al sănătății, Philipp Roesler.

Sistemul medical din Germania este printre cele mai performante din Europa, cu 72 de milioane de asiguraţi prin intermediul sistemului de stat și cu 8,5 milioane de persoane asigurate prin intermediul unor scheme private de asigurări de sănătate. (Raluca Băjenaru) <<<

About Author

Medica Academica

Comments are closed.