Identificarea precoce
 a Alzheimerului, prioritate în UE

0

alzheimerComisia Europeană a cerut statelor membre ale Uniunii Europene o mai bună coordonare a eforturilor de cercetare pentru a combate Alzheimer şi alte boli neurodegenerative. Propunerile adoptate de către comisie urmează o recomandare din 2008 a Consiliului UE de a lansa o iniţiativă comună de programare în acest domeniu, în anul 2009.

Recomandarea comisiei privind programul comun între state reprezintă un pas important pentru punerea în comun a resurselor dedicate luptei împotriva bolii Alzheimer. Coordonarea activităţilor în jurul unei agende comune va duce la definitivarea unei strategii de luptă mai eficiente, axată pe patru direcții: actiuni de indentificare timpurie a demenţei şi de reducere a riscurilor apariţei acesteia, eficientizarea colaborării dintre statele membre – cercetare; implementarea celor mai bune practici şi construirea unui forum care să susţină drepturile, autonomia şi demnitatea pacienţilor.

Programul pilot iniţiat de Comisia Europeană este primul din seria dedicată îmbunătăţirii sistemului de sănătate prin Campania “Europa pentru pacienţi”. Aproximativ 7,3 milioane din europeni suferă de Alzheimer (AD) şi alte tulburări conexe.

About Author

Medica Academica

Comments are closed.