Israel: Prima imunoglobulină anti-COVID

0

Compania biofarmaceutică Kamada a finalizat producția primului lot de imunoglobulină derivată din plasmă pentru boala COVID-19, care poate fi deja administrată pacienților critici din Israel. Autorizat deja de autoritățile sanitare israeliene, produsul e disponibil deocamdată pentru tratatmentul compasional al pacienților critici.

Din trimestrul al III-lea al acestui an vor începe și studiile clinice de fază 3, pe pacienți spitalizați cu COVID-19 din Israel.

Compania biofarmaceutică Kamada împreună cu Kedrion Biopharma lucrează la un program de dezvoltare clinică în Statele Unite. O întâlnire cu autoritățile de reglementare americane, Food and Drug Administration (FDA), pentru aprobarea programului de studii clinice, ar urma să aibă loc în trimestrul al 3-lea al anului.

Compania Kamada va continua cu producția unor noi șarje de imunoglobulină din plasma colectată de compania Kedrion de la pacienții vindecați de COVID-19, în cadrul a 23 de centre situate pe întreg teritoriul Statelor Unite, aprobate de asemenea de FDA.

About Author

Delia Budurca

Comments are closed.