La „Bursa de Fericire” se strâng bani pentru dotarea secțiilor de oncologie

0

Rapoarte internaţionale plasează România pe un loc codaş la capitolul fericire, dar fruntaş în ceea ce priveşte incidenţa cazurilor de cancer. Asociaţia Dăruieşte Viaţă a lansat recent „Bursa de Fericire”, o platformă on-line de strângere de fonduri pentru dotarea secţiilor de oncologie din spitalele româneşti prin care se speră inversarea acestor statistici.

În cadrul „Bursei de Fericire” oricine poate investi în dotarea secţiilor de oncologie din România. Donatorii vor putea urmări prin intermediul acestei platforme traseul banilor – începând de la cât se donează, stadiile proiectului în care s-a investit şi finalitatea sa.

Calitatea de acţionar este accesibilă atât persoanelor fizice, cât şi juridice care doresc să investească în proiectele dedicate centrelor oncologice din ţară, prin achizitia de acţiuni cu preţ fix, disponibile în permanenţă online pe portalul bursadefericire.ro. În cazul companiilor, acestea pot să redirecţioneze până la 20% din impozitul pe profit pe care îl datorează statului, către „Bursa de Fericire”. Echivalentul în bani al acestor acţiuni este mai departe investit în echipament medical.

“Centrele de oncologie din România au nevoie urgentă de modernizare, astfel încât copiii şi adulţii diagnosticaţi să beneficieze de condiţii de tratament la standarde europene. Avem cu toţii nevoie de această şansă, atât copiii care se luptă să supravieţuiască, cât şi românii care îşi caută fericirea.”, a declarat Paula Herlo, preşedinte onorific al Asociaţiei Dăruieşte Viaţă.

Proiectele derulate până în prezent de Asociația Dăruiește Viață s-au materializat în strângerea a peste 3 milioane de euro. Proiectele finanţate din această sumă au condus la crearea Centrului de excelenţă în tratarea cancerului la copii, la Spitalul Louis Turcanu Timişoara, a triplării capacităţii de transplant de celule stem a României prin construirea a 18 camere sterile la Institutul Clinic Fundeni, Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii Louis Turcanu şi Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, mărirea capacităţii secţiei de neonatologie a Maternităţii Polizu, prin achiziţia de aparatură performantă şi incubatoare, contribuind la refacerea „Centrului Medical de Evaluare şi Recuperare Cristian Şerban, Buzias”, după incendiul din mai 2012.

About Author

Raluca Bajenaru

Comments are closed.