
10 ani, 100 de numere, sute de materiale, de semnături, de interviuri, de oameni, de știri, mii de kilometri, un infinit de semne scrise, mii de telefoane, de mailuri, sute de mii de cititori, catralioane de gânduri, de speranțe… și cât de mult suflet, …dar pe ăsta cum să îl mai contorizăm?! Să fie grame, kilograme, sau o fi o unitate de măsură specifică, a sufletului, care se transformă în brazde pe frunte și raze de soare în jurul ochilor…?!
În fine, să ieșim din statistică și să spunem ce înseamnă, dincolo de contabilitate, sudoarea muncii și a sufletului pus pe tavă, la bătaie, ca să construiești un proiect și să îl crești, să îl faci să conteze, cât de important e până la urmă să poți privi adevărul în ochi, cu conștiința faptului că ai făcut totul…
Îmi amintesc de una dintre invitatele mele la emisiunea PORTRET, pe care o realizez de doi ani marți seara de la ora 21,30 la Nașul tv, gimnasta Irina Deleanu, care, la rubrica “Definiția ta” ne-a dat o frumoasă definiție a eșecului: “Eșecul este atunci când n-ai făcut totul!”.
Privind așa, în această cheie limpede, asumată, Medica Academica este un proiect de succes.
Pentru unii poate părea că oferă o perspectivă idealizată asupra sistemului de sănătate, dar atunci când toată lumea se concentrează pe negru și aruncă distrugătoare vorbe de ocară care sapă nu numai la temelia sistemului de sănătate, dar mai ales dinamitează încrederea între pacienți și medici, ce mai rămâne?! Oare nu e un atu să aduci echilibru, nuanțe, să spui că mai sunt și la noi constructori, să pui puțină lumină și pe ridurile lor create în nopți de nesomn și zile de frământări?!
Ceea ce facem ne reprezintă! Dacă suntem sinceri, bineînțeles. Și ceea ce construim sau ce și cum distrugem vorbește tot despre noi.
Noi – echipa Medica Academica, echipa TARUS Media – am ales să construim o revistă. Dar nu e mai puțin adevărat că și ea ne-a construit pe noi. Cărămidă cu cărămidă, cititor cu cititor, 10 ani, 100 de apariții.
La mulți ani, toți frumoși, Medica Academica!!!!