Laborator de Cardiologie Intervențională la „Bagdasar-Arseni”

0

În ultimele două luni, peste 160 de proceduri medicale au fost efectuate în laboratorul de cardiologie intervenţională din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă “Bagdasar Arseni” care funcţionează din primăvara acestui an.  Laboratoul are capacitatea de a efectua circa 150-180 de proceduri pe lună.

„Peste 60 000 de pacienţi sunt trataţi anual în Spitalul Bagdasar Arseni, unitate de primă linie a Ministerului Sănătăţii. Dintre aceştia,  peste 18 000 pacienţi beneficiază de serviciile secţiei de cardiologie. Era nevoie de o astfel de unitate dotată cu aparatură performantă. Deocamdată, laboratorul este finanţat în cadrul  Programului National de Boli Cardio Vasculare al CNAS dar, începând din 2015,  acesta va fi inclus în Acţiunea prioritară pentru tratamentul pacienţilor critici cu infarct miocardic acut (IMA) a Ministerului Sănătăţii”, a spus ministrul Nicolae Bănicioiu, cu ocazia unei vizite la spitalul bucureștean. Ministerul Sănătăţii a investit aproximativ 1,5 milioane de Euro pentru dotarea laboratorului cu un cardio-angiograf biplan de ultima generație.

„Cardiologia intervențională reprezintă o ramură indispensabilă a cardiologiei moderne, iar începând din acest an putem utiliza şi noi în clinica noastră astfel de proceduri, în diagnosticul şi tratamentul afecţiunilor cardiovasculare. De asemenea, în cazul acestor intervenţii moderne, durata de recuperare este mult redusă, pacientul putându-şi relua rapid activitatea după realizarea tratamentului. Având în vedere că vorbim despre un spital de urgență, avantajele existenței acestui Laborator de Cardiologie Intervențională sunt imense, contribuind major la managementul eficient și optim al urgențelor cardiovasculare vizate”, a declarat prof. univ. dr. Crina Sinescu, şeful Clinicii de Cardiologie a Spitalului Clinic de Urgență „Bagdasar-Arseni” București.

Bolile cardiovasculare sunt prima cauză de deces în România, determinând 58% din mortalitatea generală la nivel național, conform celor mai recente statistici ale Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

About Author

Raluca Bajenaru

Comments are closed.