Medicii de la Institutul Inimii din Tg. Mureș vor opera la „Marie Curie”

0

Din această toamnă, echipa Institutului Inimii din Tg. Mureş va opera în secţiile de chirurgie cardiacă ale Spitalului Clinic de Urgență pentru copii „Marie Curie”, a anunțat Ministrul Sănătății, Eugen Nicolăescu, potrivit unui comunicat de presă.

“În urma unei discutii cu Conf.Univ.Dr.Horațiu Suciu de la Tg. Mures, chirurg cardiac specializat pentru copii, am convenit să începem o pregătire a unui număr de șase asistente la Tg Mureş și, din luna octombrie anul acesta, o echipă condusă de Conf. Univ. Dr. Horațiu Suciu să efectueze operații pe cord la copii la spitalul Marie Curie, câteva zile pe lună”, a mai precizat ministrul Sănătăţii.

Managerul Spitalului Clinic de Urgenţă pentru copii “Marie Curie”, Gabriel Smarandache, a fost demis recent prin decizia Ministrului Sănătății.

“Ministerul Sănătăţii este preocupat şi nemulţumit de maniera în care s-a desfăşurat activitatea la spitalul de copii Marie Curie. De altfel, şi mass-media a semnalat în numeroase rânduri deficienţe în activitatea unităţii sanitare. Ca urmare, astăzi am decis demiterea managerului pentru management defectuos şi pentru lipsa actului adiţional la contractul de management din 2012”, a declarat Eugen Nicolăescu.

Ministrul Sănătăţii a mai spus că managerul nu s-a implicat şi nu a gestionat corespunzător situaţia celor două secţii, cea de chirurgie cardiacă şi cea de ATI neonatologie care, deşi dotate la cheie, sunt încă neutilizate, iar copiii cu afecţiuni şi malformaţii cardio trebuie trataţi în alte centre sau chiar în afara României. La solicitarea personalului din spital, domnul Daniel Buzatu a fost numit manager interimar al spitalului Marie Curie, a menționat Nicolăescu. Daniel Buzatu a mai condus această unitate sanitară în perioada 2006-2009.

About Author

Raluca Bajenaru

Comments are closed.