Medicul Radu Zamfir – ambasador al campaniei „Şi tu poți salva vieți!”

0

Medicul Radu Zamfir, chirurg din echipa prof. dr. Irinel Popescu de la Institutul Clinic Fundeni, a devenit ambasador al programului „Există un erou în fiecare dintre voi”, proiect inițiat în aprilie 2013, care are ca principal scop reducerea timpului de ajungere la urgențe de grad 0 și 1 din locurile publice la mai puțin de șase minute. Campania este derulată de Societatea de Salvare București.

„<< Există un erou în fiecare dintre voi>> este un program care pe mine, personal, m-a convins pentru că poate ajuta practic pe toți aceia aflați la limita dintre viață și moarte. Știi tehnici de bază de prim ajutor, primești o alertă că cineva din apropierea ta are nevoie de tine, mergi și acționezi. Și salvezi o viață. Nu se poate mai simplu de atat și eu, unul, cred în el”, afirmă Dr. Radu Zamfir.

Dr. Zamfir a fost cel care a acordat primul ajutor colegilor săi atunci când avionul în care se afla echipa de transplant a Institutului Fundeni s-a prăbușit în munții Apuseni, la începutul anului. Echipa trebuia să ajungă la Oradea pentru prelevarea unui ficat de la o pacientă aflată în moarte cerebrală. În urma accidentului, cauzat în mare parte de condițiile meteo nefavorabile, două persoane au decedat – pilotul Adrian Iovan și studenta Aurelia Ion.

About Author

Raluca Bajenaru

Comments are closed.