MedLife a investit 8,5 milioane de euro pentru primul spital privat de ortopedie și traumatologie din România

0

Furnizorul de servicii medicale MedLife a inaugurat primul spital privat din România dedicat afecțiunilor sistemului osteo-articular,  investind 8,5 milioane de euro, din care jumătate reprezintă valoarea echipamentului cu care este dotat noul spital.

“Spitalul de Ortopedie și Traumatologie MedLife reprezintă o continuare a planului companiei de a deschide spitale multidisciplinare, modelul fiind preluat din Germania și Austria”, a spus Mihail Marcu, președintele MedLife, în cadrul conferinței de presă organizate cu ocazia evenimentului. Reprezentantul MedLife a menționat că se așteaptă la un flux lunar de aproximativ o mie de pacienți, estimând că cifra de afaceri a spitalului va urca la valoarea de două milioane de euro în primul an de activitate.

300 de lei, costul tratării unei fracturi

Spitalul va oferi servicii integrate de ortopedie: consultații de specialitate, intervenții chirurgicale, servicii de imagistică și laborator, dar și servicii de kinetoterapie și recuperare medicală, urmând să trateze doar urgențele ușoare. Echipa spitalului număra 80 de angajați, dintre care cinci ortopezi vor lucra în regim full-time, efectuând și gărzi, iar restul medicilor vor avea statutul de colaboratori. “Spitalul de Ortopedie și Traumatologie reprezintă o alternativă la serviciile medicale din străinătate pentru persoanele care își doresc condiții speciale de tratament”, a spus conf. dr. Gheorghe Popescu, directorul spitalului. Costurile tratării unei fracturi vor fi de aproximativ 300 de lei, o artroscopie va costa circa 3.000 de lei, iar o protezare va varia între 4 și 5.000 de lei, președintele MedLife menționând că are în plan și participarea la Programul Național de Endoprotezare, derulat de Ministerul Sănătății.
Primul pacient al spitalului este programat marți, 13 decembrie, pentru o ligamentoplastie a ligamentului încrucișat anterior, operație al cărei preț ar putea varia între 4.200 și 8.000 de lei.
Desfăsurat pe trei niveluri și o suprafața de 2.000 mp, spitalul dispune de ambulatoriu de specialitate, departament de imagistica și radiologie medicala, bloc operator cu trei sali de operație, secție de ATI cu doua compartimente – septic și aseptic, UPU care asigura funcționarea spitalului 24/24 ore, departament de kinetoterapie și recuperare medicala, laborator pentru analize de urgenta, precum și rezerve de câte unu și două paturi. Capacitatea totală a spitalului este de 45 de paturi. Noul spital deține echipamente moderne, precum CT Somatom Emoțion, RX Axiom Aristos VX Plus, instalație de flux laminar și Siremobil C-Arm.

Cifră de afaceri cu 10% sub așteptări

Pentru anul în curs, MedLife estimează o cifră de afaceri de 49 de milioane de euro, cu 10% sub așteptări, “în mare parte din cauza sumelor mai mici decontate de Casa Națională de Asigurări de Sănătate. Lunile august, septembrie și octombrie au fost foarte slabe ca încasări. Numărul de pacienți a crescut, dar consumul pentru fiecare pacient s-a diminuat semnificativ”, a spus Mihail Marcu. La nivelul anului 2010, cifra de afaceri a companiei a fost de aproximativ 40 de milioane de euro.
Spitalul de Ortopedie și Traumatologie este cea de-a șasea unitate spitalicească dezvoltată de MedLife, fiind parte din programul de investiții în valoare de 52 de milioane de euro, anunțat pentru perioada 2011-2015. În prezent, MedLife deține șase spitale pluri și monodisciplinare, totalizând 545 de paturi, alături de nouă hiperclinici, opt laboratoare, șase farmacii și trei maternități.

About Author

Raluca Bajenaru

Comments are closed.