Metodă cu eficiență de peste 90% în depistarea anomaliilor cromozomiale la făt

0

Părinţii din România pot afla încă din primele 12 săptămâni de viaţă ale fătului dacă acesta prezintă risc cresut de anomalii cromozomiale, prin intermediul metodei de screening biochimic pentru sindromul Down Fetal Medicine Foundation, disponibilă în clinicile private din țară, prin intermediul reprezentantului Torus Pharma și al companiei Brahms. Metoda reprezintă standardul mondial unanim acceptat şi certificat pentru screeningul de prim trimestru, fiind acreditat de Fetal Medicine Foundation, Londra.

“Considerăm că  utilizarea în screeningul gravidei de prim trimestru a unui software ce integrează o ecografie efectuată de un medic acreditat FMF cu analizele  biochimice efectuate pe analizorul Brahms- Kryptor reprezintă standardul de aur în screeningul anomaliilor cromozomiale, având o sensibilitate de peste 90% şi acest lucru ar trebui să reprezinte o rutină în urmărirea gravidelor şi nu o excepţie”, afirmă Dr. Dragoş Albu- Şef departament medicina materno fetala şi reproducere umană, Medlife.

Dacă rezultatul indică un risc crescut sau intermediar, părinţii pot recurge fie la metodele invazive de diagnostic prenatal: biopsie de vilozităţi coriale sau amniocenteza, fie la testarea ADN-ului fetal din sângele maternal.

“Având în vedere riscul mare care, din păcate, este prezent în foarte multe cazuri, mai ales prin prisma creşterii vârstei materne, le rugăm pe viitoarele mămici şi pe toţi părinţii să se gândească la viitorul copiiilor şi să facă un astfel de test”, a spus Dr. Istvan Komporaly – manager Torus Pharma.

Metoda testului combinat Fetal Medicine Foundation- Brahms Kryptor asigura creşterea preciziei  bitestului (unul din testele medicale obligatorii recomandate pentru analiza dezvoltării fătului şi evoluţiei sarcinii) prin ajustarea ecografiei unui medic acreditat FMF printr-un software cu o bază de date a peste 400.000 de ecografii de prim trimestru.

About Author

Raluca Bajenaru

Comments are closed.