Michelè Boiron, fiica fondatorului LABORATOARELOR BOIRON, a lansat în România „Homeopatie și prescripție oficinală”

0

D-na Michelè Boiron, farmacistă cu peste 40 de ani experiență în homeopatie și totodată fiica unuia dintre cei doi frați fondatori ai companiei Laboratoarele Boiron, a lansat în România volumul „Homeopatie și prescripție oficinală”, o culegere de 43 de situații clinice care se pot trata utilizând tratamente homeopatice. Cartea este structurată ca un instrument de lucru, prezentând succint afecțiunea, experiența farmacistului și, alături, prescripția oficinală.

Am scris această carte împreună cu un farmacist pasionat de homeopatie, François Roux; cartea se adresează exclusiv farmaciștilor. Este o carte extrem de simplă pentru farmaciști, cu medicamente și recomandări foarte bine explicate. De asemenea, are un plus extraordinar, este însoțită de un CD, în condițiile în care calculatorul a devenit un instrument de lucru indispensabil”, a precizat d-na Michelè Boiron în cadrul unei conferințe de presă.

D-na Michelè Boiron a subliniat calitățile medicamentelor homeopatice – eficacitatea și rapiditatea răspunsului – condiția fiind ca medicamentele să nu se adreseze unor suferințe cronice, ci unor simptome acute și non-repetitive.

„Homeopatia este un subiect care declanșează fie pasiune, fie ostilitate, însă la mijloc se află marea masă a oamenilor care o aleg ca metodă terapeutică. Homeopatia se adresează persoanelor care au cel mai înalt respect atât pentru ei, cât și pentru mediul înconjurător”, a declarat Michelè Boiron.

Tratamentele homeopatice se bucură de o popularitate crescândă în Franța, conform rezultatelor unor statistici recente. „Studii făcute în Franța, în 2010, au arătat că 30% dintre familii aveau în casă un medicament homeopatic, iar 56% dintre francezi au cumpărat cel puțin un produs homeopatic în cursul ultimului an”, a spus d-na Michelè Boiron.

Silvia Măinescu, director general Boiron România, a subliniat deschiderea pe care o au pacienții români vizavi de homeopatie, cât și faptul că aici s-au derulat două studii clinice și un al treilea urmează să fie derulat anul viitor. De asemenea, a anunțat că în februarie 2013 compania va lansa cutia de Oscillococcinum cu 30 de doze, pentru a răspunde necesităților întregii familii în perioada de expunere la gripă.

Cifră de afaceri
de 10 milioane de euro

În România, unde este prezentă din 2000, compania a atins o cifră de afaceri de 10 milioane de euro, eveniment care coincide cu aniversarea a 80 de ani de la înființarea Boiron în Franța. În 1932, frații Henri și Jean Boiron înființau la Paris Laboratorul Central Homeopatic, care avea să devină unul dintre cei mai importanți producători de produse homeopatice din lume, prezent astăzi în 100 de țări, cu peste 2800 de angajați.

„Obiectivul nostru pentru România este acela de a crește notorietatea medicamentelor homeopate, ca al­ter­nativă terapeutică eficientă pentru profesioniștii din domeniul sănătății, cât și pentru marele public. Acest obiectiv îl realizăm sprijinindu‑ne pe extinderea distribuției în farmacii și prin campanii de informare corecte și etice asupra beneficiilor acestor tratamente, în scopul îmbunătățirii calității vieții pacienților”, a declarat Ștefania Popescu, director de Marketing și Comunicare.

În România cele mai popu­lare branduri Boiron sunt Oscillococcinum (locul 7 în medicația pentru răceală și gripă), Stodal (locul 7 în medicația pentru tuse) și Sedatif PC (locul 2 în cadrul medicamentelor fără prescripție pentru stres, anxietate și tulburări de somn). Compania are înregistrate 15 medicamente homeopatice fără prescripție medicală la Agenția Națională a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale, alte 300 de medicamente homeopatice unitare fiind autorizate ca medicamente cu prescripție.

Deși piața de produse homeopatice este încă la început, în 2011 Boiron România a avut o cifră de afaceri de 8,7 milioane euro, iar anul acesta estimează o creștere de aproximativ 17,4%. La nivel mondial, cifra de afaceri a companiei se ridică la 535 de milioane de euro.

Pentru textul integral, vezi ediția print Medica Academica, Octombrie 2012.

About Author

Medica Academica

Comments are closed.