Ministerul Sănătății a acordat finanțare pentru aproape 300 de proceduri de fertilizare in-vitro în 2011

0

Peste jumătate dintre cuplurile admise în Programul de fertilizare şi embriotransfer (FIV/ET) au obţinut finanţare în 2011 pentru realizarea procedurii de fertilizare in vitro, urmând ca, pentru cealaltă jumătate, Ministerul Sănătăţii să asigure fondurile necesare în acest an, potrivit unui comunicat de presă al instituției.

În perioada de derulare a Programului FIV/ET,  iulie-decembrie 2011, un număr de 866 de dosare au fost depuse pentru aprobare. Dintre acestea, Comisia pentru includerea cuplurilor solicitante în program a aprobat 579 de dosare care au corespuns criteriilor de selecţie.

Un număr de 296 de proceduri, în valoare de aproximativ 1.500.000 de lei, au fost realizate deja în clinicile admise pentru derularea programului şi decontate în cursul anului trecut.

Începând din acest an, Ministerul Sănătăţii a aprobat includerea pe lista unităţilor prin care se derulează programul FIV/ET, a încă două noi clinici, MED LIFE Bucureşi şi HIT MED Craiova. Numărul clinicilor admise în program se ridică în prezent la zece, lista unităților care se pot înscrie fiind în continuare deschisă. Clinicile unde se pot realiza proceduri de fertilizare in-vitro în cadrul programului susținut de Ministerul Sănătății se află în Bucureşti, Cluj-Napoca, Iaşi, Timişoara, Braşov, Sibiu şi Craiova.

Ministerul Sănătăţii a lansat Programul de fertilizare in vitro şi transfer embrionar anul trecut.

Bugetul programului a fost de aproximativ patru milioane de lei.

About Author

Raluca Bajenaru

Comments are closed.