Ministrul Sănătății și-a dat demisia

0

Cseke Attila, ministrul Sănătății, a anunțat astăzi că demisionează din funcție. El s-a arătat nemulțumit de sumele alocate Sănătății prin proiectul rectificării bugetare și a declarat că rectificarea bugetară adoptată miercuri de către Guvern s-a realizat fără opinia şi punctul de vedere al ministrului. “Nu am avut niciun fel de dezbatere, ministrul sănătăţii nu a fost consultat anterior cu privire la rectificarea bugetului şi acest lucru este extrem de grav””, a spus Cseke Attila.

Premierul Emil Boc a anunţat ieri, după şedinţa de guvern, că la sectorul sănătăţii bugetul a fost suplimentat cu 300 de milioane de lei direct prin rectificare, la care se adaugă 150 de milioane de lei în Fondul de rezervă, bani care vor fi alocaţi imediat către ministerul sănătăţii şi Casa Naţională a Asigurărilor de Sănătate, “după ce se fac primii paşi stabiliţi pe linia reformei”. De asemenea, au fost acordate credite de angajament în valoare de 1682 de milioane de lei pentru programele şi cheltuielile pe care le au Ministerul Sănătății şi CNAS.

Demisia ministrului Cseke Attila a fost depusă la cabinetul premierului. Potrivit legii, Cseke Attila va exercita în continuare, timp de maxim 15 zile, funcţia de ministru al Sănătăţii. În acest interval, Primul Ministru va înainta Preşedintelui României o propunere pentru funcţia de ministru al Sănătăţii.

About Author

Medica Academica

Comments are closed.