Muntenia Medical Hospital – calitate austriacă, la Piteşti

0

De Ziua Naţională a Inimii, 4 mai, SIF Muntenia a deschis la Pitești primul spital privat de mari dimensiuni, Muntenia Medical Hospital. Sub deviza “siguranţă pentru pacienţi, calitate europeană a actului medical”, aşezământul medical este primul care oferă piteştenilor, dar şi locuitorilor din judeţele limitrofe, într-o singură locaţie, servicii medicale integrate. Investiţia se ridică la 12 milioane de euro şi reprezintă primul pas al SIF Muntenia în domeniul medical. >>>

“Vrem să fim frâna de mână de pe autostradă, în drumul românilor către clinicile din Austria”, a declarat la inaugurarea spitalului directorul general, conf. dr. Cristian Celea. În traducere, acest mesaj înseamnă că la Muntenia Medical Hospital pacienţii vor beneficia de condiţii de diagnostic şi tratament similare celor din străinătate. De altfel, Cristian Celea (foto) a şi anunţat parteneriate cu clinici din Austria şi Germania. Pe acelaşi plan a pus colaborarea cu somităţi ale medicinei româneşti care vor veni să ofere consultaţii şi la Muntenia Medical Hospital.

Spitalul dispune de dotări de excepţie, de ultimă generaţie, atât pentru specialităţile medicale, cât şi pentru cele chirurgicale. Departamentul de Radiologie Imagistică Medicală este echipat cu un Computer tomograf VCT 64 slice care permite efectuarea de examene rapide complexe, cu doze mici de iradiere şi secţiuni subţiri, de până la 0,5 mm, care asigură precizia diagnosticului. De asemenea, examenele RMN se vor face cu un aparat de ultimă generație. La fel de performantă este şi aparatura cu care sunt efectuate investigaţii devenite deja convenţionale – radiografii, ecografii 3D şi 4D, mamografii. Spitalul are peste 25 de specialităţi, laborator de analize medicale şi dispune de multiple facilităţi de diagnostic şi tratament. Două săli de operaţie, modern utilate, vor permite echipei să facă intervenţii chirurgicale, inclusiv chirurgie laparoscopică pentru cazurile programabile.

Afecţiunile ce necesită tratamente sub supraveghere medicală precum chimioterapia bolnavilor oncologici, tratamentele cu imunosupresoare pentru afecţiunile reumatismale sau monitorizarea bolnavului diabetic vor putea fi tratate în regim de spitalizare de zi.

“Vrem să creăm un pol de siguranţă, atât în ceea ce priveşte punerea diagnosticului cât și în aplicarea tratamentului. Mizăm pe profesionalismul, experienţa, credinţa şi vocaţia medicală a echipei spitalului”, a spus Cristian Celea. Unitatea dispune şi de un laborator performant pentru analize medicale acreditat RENAR, și are 16 rezerve cu câte două paturi.

“Ne raportăm la preţurile pieţei, iar vestea bună este că vom avea contract cu CNAS, astfel încât pacienţii să plătească doar coplata oficială. Oricum, la aceeaşi calitate ca în străinătate, preţurile vor fi de câteva ori mai mici”, a spus directorul general al instituției, referindu-se la accesibilitatea pacienţilor la serviciile noului spital.

La eveniment a participat prof. dr. Mircea Cinteză (foto), senator de Argeş, care a salutat deschiderea Muntenia Medical Hospital, subliniind „liniştea pe care o conferă existenţa unei asemenea unităţi sanitare”. <<<

About Author

Irinel Radulescu

Comments are closed.