Dezvoltarea medicală în Balcani şi Eurasia a fost abordată în cadrul conferinţei organizate în Turcia, la Istanbul, în luna noiembrie, la care au participat 11 ţări din zonă, respectiv Albania, Azerbaidjan, Bosnia-Herţegovina, Georgia, Kazahstan, Kirghistan, Kosovo, Moldova, Uzbekistan, România şi Turcia.
“Trăim într-o lume globalizată, astfel încât şi problemele de sănătate sunt globalizate. Spre exemplu, virusul A/H1N1, care afectează toată lumea şi alte asemenea pandemii ne amintesc, încă odată, că problemele de sănătate nu trebuie tratate numai în interiorul graniţelor naţionale şi pentru sănătatea oamenilor trebuie să acţionăm împreună sinergic”, a afirmat prof. dr. Mehmet Ali Aydinlar, preşedintele Asociaţiei de Acreditare a spitalelor din Turcia.
Domnia-sa a mai remarcat schimbul de informaţii care se face cu prilejul reuniunii privind dezvoltarea medicală în Balcani şi în Eurasia.
Prof. dr. Rodica Anghel, managerul Institutului de Oncologie din Bucureşti a spus că, în cadrul Centrului privat ANADOLU, se tratează şi se diagnostichează aproximativ 30 de români pe lună.
“Cei de aici sunt interesaţi de colaborarea cu medicii români, în sensul că ar dori ca pacienţii români să vină cu un diagnostic, cu trimitere de la aceştia şi nu din proprie iniţiativă. Clinicile private din Turcia beneficiază de o infrastructură foarte bună, de dotări de top, ceea ce-i face atractivi, şi nu în ultimul rând, de preţuri mai accesibile” a spus prof. dr. Anghel. (sursa AGERPRES)