Peste 3.500 de medici iordanieni, pregătiți în România

0

România a pregătit, până în prezent, peste 3.500 de medici din Iordania care lucrează în unități medicale din țara natală, la care se adaugă 13.000 de absolvenți ai altor facultăți. Exemplul cel mai cunoscut este medicul român de origine iordaniană Raed Arafat, fondatorul serviciului SMURD, care ocupă acum funcția de subsecretar de stat în Ministerul Sănătății. Afirmația a fost făcută de Ministrul Sănătății, Attila Cseke care a participat la cea de-a II-a Conferinţă Internaţională Româno – Iordaniană de Medicină şi Farmacie din România, alături de omologul său Iordanian, Wajih Owais.  Ministrul sănătăţii, Attila Cseke a subliniat domeniile comune de interes pentru dezvoltare: oncologia şi medicina de urgenţă.

„În oncologie avem la Cluj cel mai dezvoltat şi cel mai performant centru din România, dar, în interesul pacientului, colaborarea cu specialiştii din Regatul Haşemit al Iordaniei poate fi de interes pentru ambele părţi, centrele de oncologie din Iordania fiind de asemenea foarte dezvoltate. În ceea ce priveşte medicina de urgenţă, România oferă în continuare posibilitatea formării specialiştilor din Iordania. 15 medici şi asistenţi au beneficiat de această pregătire la Târgu- Mureş, şi în foarte scurt timp vor sosi alţi doi medici iordanieni în România” – a declarat Ministrul sănătăţii, Attila Cseke.

Conferinţa are loc în perioada 20-21 iunie 2011 la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu” din Cluj- Napoca.

About Author

Raluca Bajenaru

Comments are closed.