Poliță de asigurări pentru intervenții medicale cu celule stem

0

BCR Asigurări și compania Stem Sure au lansat o poliță de asigurare pentru intervențiile medicale cu celule stem destinată să acopere costurile unei intervenții medicale de până la 100.000 de euro în caz de necesitate. Costul asigurării este de 204 euro/an și acoperă inclusiv costurile unei intervenții necesare unui frate sau părinților celui de la care s-a recoltat sângele ombilical. “Pentru al doilea an consecutiv, cu toate că piața de asigurări e în scădere, piața asigurărilor de sănătate e în creștere. A crescut cu 35% în trimestrul I, cu toate că reprezintă 0,5% din întreg portofoliu de asigurări. Pentru comparație, în Germania asigurările de sănătate reprezintă 30% din totalul pieței de asigurări”, a declarat Sergiu Loghin, membru al directoratului BCR Asigurări. El a anunțat că obiectivul pentru acest an este încheierea a 5000 de astfel de polițe.

Stem Sure este una dintre companiile importante care activează pe piața de recoltare și păstrare de celule stem, aflată pe locul al doilea ca număr de recoltări în ultimul trimestru al anului 2010. Bogdan Ivănescu, președintele Stem Sure, a prezentat detalii legate de modalitățile de recoltare, transport, păstrare (în Danemarca, la firma mamă, sângele fiind separat pe componente) și de acces la probe, astfel încât să se asigure cea mai mare calitate a probei și o concentrație ridicată de celule stem. Prezent la eveniment, prof. dr. Gabriel Bănceanu, șeful Clinicii de Obstetrică-Ginecologie Polizu, a spus că deși la acest moment celulele stem ajută în principal în afecțiunile hematologice, cercetările sunt avansate și pentru scleroza în plăci și cancerul mamar, iar în etapa următoare de cercetare se află infarctul major, tumorile și fracturile.

În România sunt anual 220.000 de nașteri, în 2010 fiind înregistrate 18.000 de recoltări, reprezentând 8% din nașteri, un procentaj care este de cateva ori mai mare decât media europeană, care e de 2,5%.

About Author

Delia Budurca

Comments are closed.