Posturile scoase la concurs pentru rezidențiatul de anul acesta vizează specialitățile deficitare

0

Posturile scoase la concurs anul acesta sunt, în principal, pentru specialitatile  medicina de urgenţă, ATI, neonatologie, oncologie, farmacie clinică, domenii unde nu există în prezent o acoperire suficientă cu personal calificat, se arata intr-un comunicat de presa al Ministerului Sanatatii.

Desfasurat pe 20 noiembrie, concursul de rezidentiat a avut peste 5.000 de participanti care au concurat pe 3. 810 locuri si posturi. Dintre cele aproape 3.000 de locuri in rezidentiat scoase la concurs, 2600 locuri au fost  pentru medicină, 290 pentru medicină dentară şi 108 pentru farmacie.

Pentru prima data concursul s-a desfăşurat descentralizat, în centrele universitare din Bucureşti, Cluj-Napoca, Craiova, Iaşi, Tg. Mureş şi Timişoara, subiectele de examen fiind proprii pentru fiecare universitate, insa bazate pe aceeasi tematică şi respectând o metodologie unică, în conformitate cu legislaţia în vigoare.

Cei mai mulţi candidaţi au optat pentru a susţine concursul în centrele din Bucureşti (1773), Cluj Napoca (821) şi Iaşi (770). Restul candidatilor au optat pentru Timişoara (601), Craiova (552) si Tg. Mureş (508).

Vineri, 25 noiembrie, cele şase centre universitare în care s-a organizat concursul  vor afişa listele  finale. Alegerea locurilor şi a centrelor de pregătire pentru rezidenţii care au obţinut punctaj de promovare la concursul pe loc se va desfăşura în aceeaşi zi şi la aceeaşi oră în toate centrele organizatoare, pe baza punctajului şi a clasificărilor din centrul universitar respectiv. Locaţiile vor fi afişate mâine, 24 noiembrie, după orele 14, atât pe pagina de web www.rezidenţiat.info, cât şi pe site-urile universităţilor de medicină şi farmacie din Bucureşti, Cluj-Napoca, Iaşi, Timişoara, Craiova şi Tg. Mureş, se arata in comunicatul Ministerului.

Astfel, duminică, 27 noiembrie, în intervalul orar 9.00-21.00, se va realiza repartiţia pentru alegerea locurilor şi a centrelor de pregătire în rezidenţiat a candidaţilor care au obţinut punctaj de promovare şi au concurat pe loc, urmând ca a doua zi să fie distribuite locurile rămase disponibile la finalul primei zile de raportare.

About Author

Raluca Bajenaru

Comments are closed.