Premii pentru excelență în informatizarea sistemului de sănătate oferite la Bruxelles

0

În cadrul galei de decernare a premiilor IT @ Networking 2009 (IT @ 2009) de la Bruxelles, unul dintre evenimentele de top din Europa dedicate inovaţiilor în informatizarea sistemelor de sănătate, a fost acordat trofeul IT @ 2009 doctorului P. Biron de la Centrul Léon Bérard din Lyon.

p_64_65_news_2

Echipa pe care a condus-o a câştigat premiul cel mare prezentând Sistemul de Informatizare a Sănătăţii (SISRA) şi Proiectul de Distribuţie a Fişei Pacientului (DPPR), implementate în regiunea Rhône din Alpii francezi. Premiul, în valoare de 5 000 de euro, reprezintă recunoaşterea la nivel european a beneficiilor aduse sistemului de sănătate. SISRA este o reţea unică de stocare a datelor ce permite pacienţilor şi profesioniştilor să o acceseze în orice moment pe baza unui card personalizat.

Informaţiile sunt securizate şi confidenţiale şi în permanenţă la dispoziţia pacienţilor. European Association of Healthcare IT Managers (HITM), unul dintre partenerii strategici, la nivel european, al TARUS Media, și European Association of Hospital Managers (EAHM) au organizat evenimentul găzduit de Square, centrul de întâlniri din Bruxelles, Belgia. Comisarul European pentru Informatizare Socială şi Media, Viviane Reding, a subliniat importanța utilizării IT în domeniul asistenţei medicale, având în vedere criza financiară actuală şi problemele transfrontaliere de îngrijire a pacienţilor, în întreaga Europă. Ea a salutat eforturile organizatorilor şi ale participanţilor la premiile IT @ 2009, în stimularea dezvoltării şi a utilizării de soluţii inovative de e-sănătate.

About Author

Medica Academica

Comments are closed.