Primul Centru de Excelență în Chirurgia Bariatrică și Tratamentul Obezității din Europa de Est, înființat în România

0

După ce în ultimul timp România a fost un exemplu negativ aproape în toate domeniile, medicii români demonstrează că putem reprezenta și unul pozitiv, chiar și pe timp de criză. Un grup de medici prestigioși a deschis în București primul Centru de Excelență în Chirurgia Bariatrică și Tratamentul Obezității din România și din Europa de Est. >>>


Centrul Medical Delta Pro este un proiect al unui grup de medici de excepție, care au preferat să rămână în țară și să încerce să-și exercite profesia în cele mai bune condiții. Printre inițiatorii proiectului se numără dr. Cătălin Copăescu, medic primar chirurg, doctor în medicină, chirurgie laparoscopică și chirurgia obezității, dr. Dana Jianu, medic primar chirurg, doctor în medicină, chirurgie plastică-estetică, dr. Ștefan Jianu, medic primar chirurg, doctor în medicină, chirurgie generală, dr. Alina Ambrozie, medic primar chirurg, dr. Daniela Diaconu, medic stomatolog, conf. dr. Șerban Bălănescu, medic primar cardiolog, doctor în medicină, dr. Marian Anghelescu, medic primar ortoped, artroscopie și dr. Victor Culman, medic primar anestezist.

Delta Pro Medical, care va funcţiona cu un Centru de Diagnostic şi Tratament şi un spital de 50 de paturi, îşi propune să devină un centru de referință în medicina românească și în cea europeană, combinând excelența medicală cu orientarea către pacient. De asemenea, va organiza cursuri de formare profesională în domeniile sale de expertiză.

Centrul de Diagnostic și Tratament se remarcă prin imagistica de ultimă generație – ecografie 4D, endoscopie intervențională și un aparat de rezonanță magnetică (RMN) 3 tesla, care oferă cea mai bună rezoluție până în momentul de față și care este unic în Europa de Est. Tot aici, se vor efectua cele mai avansate analize de laborator, inclusiv de genetică, și se folosesc cele mai noi tehnologii medicale, de la laser la chirurgie laparoscopică și robotică. Prin Centrul de Diagnostic și Tratament s-au creat peste 50 de locuri de muncă: 20 de medici angajați permanent, 15 medici colaboratori și 20 de asistenți medicali.

Delta Pro include și un spital privat cu 50 de paturi și patru săli de operații, care își va începe activitatea de la 1 ianuarie 2011. De asemenea, va exista și un Centru de Educație Medicală Continuă, care va oferi cadrelor medicale posibilitatea formării și perfecționării profesionale în cele mai bune condiții, cu studii de caz și demonstrații practice.

Un motiv ca medicii să rămână în țară

Delta Pro Medical include primul Centru de Excelență în Chirurgie Bariatrică și Tratamentul Obezității din România și Europa de Est, fiind acreditat de Federația Inter-na-țională pentru Chirurgia Obezității și de International Centers of Excellence – SUA”, a explicat dr. Cătălin Copăescu, care a ținut să evidențieze că nu este vorba despre un grup închis de specialişti, ci despre o poartă deschisă pentru orice medic care dorește să se alăture proiectului. Dorința specialiștilor Delta Pro este să ofere pacienților din România servicii medicale de excelență, iar colegilor medici o perspectivă de dezvoltare profesională, astfel încât nici unii, nici alții să nu mai fie tentați să își orienteze destinul în afara țării.

Prof. dr. Irinel Popescu, directorul Centrului de Chirurgie Generală şi Transplant Hepatic de la Institutul Clinic Fundeni, a explicat că există trei posibilități în ceea ce privește dezvoltarea sistemului sanitar românesc. Idealul ar fi ca aceste ini-țiative ca cea a echipei Delta Pro să existe și în sistemul public de sănătate. Altă axă pe care s-ar putea dezvolta sistemul sanitar românesc este strict pe sistemul privat, dar cu discrepanțe enorme de infrastructură și echipament față de cel public, iar cea mai sumbră perspectivă ar fi ca această inițiativă să rămână una singulară, în timp ce întreg sistemul sanitar să intre în colaps. ”Sunt alături de dr. Cătălin Copăescu, deoarece a demonstrat că este unul dintre cei mai buni medici din generația sa, combinând perfect excelența medicală cu tehnicile mini-invazive și chirurgia bariatrică și tratamentul obezității. Și chiar dacă nu este un universitar, cei care vor avea ocazia să-i fie alături vor avea ce învăța”, a precizat prof. dr. Irinel Popescu.

Florin Pupăză

About Author

Medica Academica

Comments are closed.