Primul serviciu de teleasistenţă cu monitorizare geolocaţie pentru serviciile medicale la domiciliu

0

În Bucureşti a fost lansat la sfârşitul lunii iulie Centrul Pilot de Coordonare a Serviciilor Integrate de Îngrijiri la Domiciliu, o premieră naţională în serviciile de îngrijire la domiciliu pentru vârstnici, dar şi pentru alte categorii de pacienţi. Centrul Pilot reprezintă un parteneriat între Fundaţia Crucea Alb – Galbenă, Direcţia de Asistenţă Medicală a Munciipiului Bucureşti şi Asociaţia de Ajuro Mutual Bucureşti.

Centrul a fost înfiinţat în 2009, având acum peste 150 de pacienţi, însă recent a fost completat cu un sistem de teleasistenţă prin care pacienţii primesc o brăţară tip ceas, făcută din silicon medical, rezistentă la apă şi conectată wireless la un telefon cu taste mari, legat direct la Call centerul Centrului Pilot. Brăţara are şi un buton de alertă prin care pacienţii pot solicita ajutor rapid în cazul unei crize, a explicat Măriuca Ivan, director general al Fundaţiei Crucea Alb – Galbenă.

“Am convingerea că aşa cum primul model de externare dirijată creat împreună cu prof. Sorin Oprescu la SUUB şi Elias în anul 2000 a fost preluat acum de alţi furnizori, aşa cum după ce am dat exemplul primei acreditări, autorizări, contractări din România în 2003, aşa cum după deschiderea în urmă cu 4 ani a primului CPCSIID din Bucureşti s-au creat în România şi alte centre, aşa sperăm că şi acest model va deveni un exemplu de bună practică”, a spus Măriuca Ivan.

Prezent la eveniment, Primarul General al Capitalei, dr. Sorin Oprescu, a salutat activitatea depusă de Crucea Alb-Galbenă în sprijinul pacienţilor, alături de dr. Rodica Tănăsescu, preşedinta SNMF, şi de dr. Alis Grasu, coordonator SAMB.

Grefate pe nevoia reală de asistenţă medicală la domiciliu a pacienţilor, în general, şi a vârstnicilor, în special, furnizorii de asemenea servicii au proliferat, numai în Bucureşti fiind 88 de furnizori de îngrijiri la domiciliu.

About Author

Medica Academica

Comments are closed.