Gala Medica Academica, organizată de către Tarus Media, a premiat excelența în medicina românească și a sărbătorit trei ani de apariție a revistei Medica Academica, în cadrul rafinat al unei serate presărate cu momente surpriză, la Hotelul Howard Johnson din Capitală.
Evenimentul s-a bucurat de prezența celor mai prestigioase personalități medicale din România, cum ar fi reputatul chirurg Prof. Dr. Irinel Popescu sau Acad. Prof. dr. Victor Voicu, președintele boardului științific al Galei de Excelență Medica Academica. Atmosfera sărbătorească a fost întreținută și de prezența cântărețului de muzică populară Gheorghe Turda care a dăruit invitaților momente artistice cu suflet românesc.
Directorul Tarus Media, Valentin Țăruș, a vorbit în deschiderea evenimentului, mulțumind comunității medicale pentru susținere și colaborare. “Sperăm să avem un an mai bun și așteptăm ca Guvernul României să ia decizii care să stabilizeze și să dezvolte domeniul, cu înțelepciune și răbdare”, a spus Valentin Țăruș.
Delia Budurcă, redactorul-șef al revistei Medica Academica și-a exprimat încredrea în potențialul de creștere al revistei. „Medica Academica are o identitate proprie pe piața publicațiilor medicale românești – a crescut an de an, număr de număr și și-a câștigat un loc aparte în inima cititorilor”, a spus redactorul-șef la trei ani de la lansarea publicației.
Premiul “Dan SETLACEC” acordat de Academia Oamenilor de Știință din România pentru cea mai bună realizare în chirurgie a fost acordat Dr. Simona Dima, parte din echipa prof. dr. Irinel Popescu de la Fundeni. „În spatele acestor premii se află ani întregi de muncă și realizări excepționale, iar aceste premii reprezintă o modalitate de recunoaștere a meritelor”, a spus Prof. Dr. Irinel Popescu, în deschiderea ceremoniei. Dr. Simona Dima a menționat că premiul primit reflectă rezultatele unei echipe foarte bune și ale unui centru de excelență.
Premiul pentru promovarea medicinei românești la nivel internațional a revenit Prof.Dr.Mihai Lucan, “o personalitate emblematică a medicinei românești”, a subliniat Prof. Dr. Irinel Popescu, iar Premiul acordat de Fundația “Nicolae CAJAL”, pentru cea mai buna realizare in domeniul cercetarii fundamentale in medicina a fost primit de Dr. Speranța Iacob, chiar din mâna Irinei Cajal, fiica ilustrului medic Nicoae Cajal.
Premiul pentru programe în domeniul sănătății cu impact european a revenit Prof. Dr. Mihai Coculescu. “Sunt un entuziast al programelor europene pentru că ne ajută să ne autodefinim și să cunoaștem valoarea medicilor din România. Aceste programe ne-au făcut să descoperim că studenții noștri sunt la fel de buni ca cei din alte țări europene și că evaluările realizate aici sunt cele corecte, că sistemul nostru de selecție face față valorilor europene”, a spus Prof. Dr. Mihai Coculescu.
Premiul de excelență pentru Leadership – inovație și progres a fost acordat Prof. Ioan Lascar, Premiul Vox Patientis – pentru cea mai activă Asociație de pacienți a revenit Dr.Crina Ștefănescu, președintele Asociației transplantaților din România, Livertrans. Prof. dr. Vladimir Beliș și Prof. dr. Constantin Ionescu Târgoviște au primit Premiul pentru întreaga activitate, iar Fundatia Gerota și MedicalStudent.ro au acordat Premiul pentru implicare activă în proiecte educaţionale studentesti și de cercetare, cea mai tânără câștigătoare a serii fiind Alina Oprea, studenta, anul 6, UMF București.
Premiul Medica Academica pentru publicistică/ carte medicală a mers la Prof. Dr. Gheorghe Peltecu, în timp ce Robert Serban din partea Gral Medical a primit Premiul Medica Academica pentru initiativa privată. Medica Academica a premiat și educația medicală continuă, oferindu-i premiul Dr. Andrei Nanu, Manging partner Med Right Experts, dar și performanțele excepționale ale anului trecut pentru care s-a făcut remarcat Spitalul Municipal de Urgență Pașcani.
Seara, presărată cu degustări de vin și momente artistice, s-a încheiat cu o extragere de premii la tombolă.