Psoriazisul afectează 4% din populația lumii

0

Statisticile arată că aproape 4% din populația lumii este afectată de psoriazis, şi în special tinerii între 15 și 25 de ani, deoarece aceștia trec prin transformări hormonale și au o sensibilitate psihică deosebită.

Afecțiunea poate apărea și la persoanele mature, fiind cauzată de tulburări de natură endocrină, tulburări de metabolism sau de schimbări ale sistemului imunitar. Cea mai frecventă cauză este cea ereditară, peste 60% dintre pacienții cu psoriazis având cel puțin un caz similar în familie. Boala nu este contagioasă și nu se transmite nici prin sânge infectat.

„Psoriazisul este o boală comună a pielii pentru care, din păcate, încă nu s-a găsit o modalitate de vindecare completă. În practică, pentru majoritatea pacienţilor care dezvoltă psoriazis nici o cauză evidentă nu poate fi detectată”, declară dr. Carmen Comănescu, coordonator al clinicilor Psoremiss, specializate în tratarea afecţiunilor dermatologice.

Boala comportă trei stadii: progresiv, de staționare și regresiv. În primă instanță pielea se înroșește, iar în stadiul progresiv, culoarea petelor este foarte luminoasă, iar pielea ușor umflată și tare. În stadiul de staționare erupția încetează, petele se unesc și devin palide, iar în stadiul de regres erupția dispare complet și se formează niște mici pete întunecate.

Clinica Psoremiss are 14 filiale în principalele orașe din țară.

About Author

Comments are closed.