Spitalul bucureștean „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena” (fost Titan) a primit un pulsoximetru, aparat care permite observarea aspectelor vitale ale nou-născuţilor cu patologie specifică, în special cei prematuri, prin intermediul unei donații realizate de La Fântâna. Potrivit reprezentanților spitalului, între 20% şi 30% dintre copiii născuți aici au nevoie de terapie şi de monitorizare specială.
Pe lângă monitorizarea pulsului şi a nivelului de oxigen din sânge, pulsoximetrul donat de La Fântâna monitorizează şi indicele de perfuzie PI, ce semnalează gradul de irigare sanguină dintr-o anumită zonă a corpului. Înainte de acțiunea de dotare de astăzi, maternitatea Titan avea doar un număr redus de aparate de acest tip, o bună parte din ele nefuncționale.
„Viaţa, sănătatea, starea de bine sunt lucruri pe care le promovăm şi la care ţinem. Este firesc să ajutăm şi în acest fel la dobândirea şi păstrarea lor”, a declarat Adrian Nanulescu, Director General La Fântâna Group, furnizor de servicii de aprovizionare cu apă şi cafea.
Donaţia a fost facilitată prin campania „Bun venit pe lume!” dezvoltată de organizaţia Salvaţi Copiii România, menită să contribuie la reducerea mortalităţii infantile.
„Mulțumim La Fântâna pentru implicarea în acest program, prin achiziția unui echipament vital pentru micuții născuți înainte de termen. Salvați Copiii se află în cel de-al treilea an de la demararea campaniei, și fiecare acțiune de dotare este în continuare la fel de specială. Căci, spre deosebire de restul copiilor, bebelușii prematuri sunt extrem de vulnerabili, adesea viața lor depinzând nu numai de priceperea personalului medical, cât și de performanțele atinse de aceste aparate, pe care spitalele, de cele mai multe ori, nu au posibilitatea de a le achiziționa”, a afirmat Gabriela Alexandrescu, președinte executiv al Organizației Salvați Copiii.
România înregistrează o rată-record a mortalității infantile la nivel european, de 9 copii decedați la 1.000 de nou-născuţi vii, faţă de media europeană de 4,1 la mie.