„Accelerarea Accesului Pacientului la Medicamente Inovative” este tema evenimentului international organizat sub egida EUCROF si ACCSCR aducand noutati din cercetarea clinica pentru farmaceutice şi biotehnologie medicala in fata comunitatilor profesionale si a pacientilor .
„Accelerarea Accesului Pacientului la Medicamente Inovative” este tema evenimentului international organizat sub egida EUCROF si ACCSCR aducand noutati din cercetarea clinica pentru farmaceutice şi biotehnologie medicala in fata comunitatilor profesionale si a pacientilor .
SIMPOZIONUL DE STUDII CLINICE 2019 / 2019 CLINICAL TRIALS SYMPOSIUM se desfasoara pe 11 octombrie la Hotel Intercontinental Bucuresti, sala Ronda, incepand cu ora 9:00. Detalii pe https://www.clinicaltrialsymposium.com/
Peste 40 de speakeri, moderatori si invitati la mesele rotunde provenind din 14 tari, vor prezenta perspective de ultima ora. Cu totii sunt profesionisti de renume in domeniul cercetarii clinice si provin din companii internationale conducatoare de studii clinice (CROs), din industria farmaceutica, sau sunt cadre universitare cu experienta indelungata in cercetarea clinica, reprezentanti ai autoritatilor de reglementare din Europa precum si presedintii asociatiilor companiilor conducatoare de studii clinice din Romania (ACCSCR), si respectiv Europa (EUCROF).
Pe langa subiecte de ultima ora legate de operarea studiilor, legislatie si educatie, evenimentul aduce in discutie imbunatatirea accesului pacientilor la medicatie inovativa atat din perspectiva medicilor investigatori cat si a pacientilor, si propune un schimb de idei si experiente intre participantii la o dezbatere privind imbunatatirea procesului de aprobare a studiilor clinice in Romania de catre autoritati.
Agenda: https://www.clinicaltrialsymposium.com/agenda
Inscrieri online: https://www.clinicaltrialsymposium.com/registration
Informatii: info@clinicaltrialsymposium.com
Partenerii evenimentului:
Parteneri corporate: ARENSIA Exploratory Medicine, IQVIA, SocraTec R & D, Clinerion, Sistemul Medical Medlife, Milray MC, SGS.
Parteneri profesionali: Colegiul Framacistilor din Romania, Colegiul Medicilor din Municipiul Bucuresti, InoMed, Institutul National de Boli Infectioase “Prof. Dr. Matei Bals”, Spitalul Clinic de Nefrologie ‘Dr. Carol Davila’, Institutul Oncologic „Prof. Dr. Alexandru Trestioreanu”, MediJobs.
Parteneri media: Medical Manager, Jurmed-Jurnal de Sanatate, Pacient 2.0, Raportul de Garda, RoHealth, RoMedic, Saptamana Medicala, Tarus Media (Medica Academica, BMJ, Maedica- Journal of Clinical Medicine), Viata Medicala, 360medical.
DESPRE STUDIILE CLINICE
Studiile clinice contribuie la evoluția medicinei bazate pe dovezi demonstrand siguranta si eficienta medicamentelor nou dezvoltate. Ele investigheaza rezultatele si efectele secundare ale medicamentelor fiind cea mai lunga si costisitoare etapa din procesul de dezvoltare a acestora.
Beneficiile studiilor clinice ating triada: pacienti – acces la medicatie de ultima generatie indisponibila in tara, medicii investigatori – conectarea la un mediu stiintific de ultima ora, bugetul statului – taxe considerabile si decongestionarea cheltuielilor de sanatate prin preluarea unor costuri de tratament pentru populatie.