Singurul anestezist din Moinești ajunge în sala de operație în 3 minute

0

Singurul medic anestezist din Moinești, dr. Eugen Tincu, reușește performanța de a ajunge din pat la capul bolnavului la spital în 3 minute, cu condiția să îl aștepte jos liftul, a explicat managerul spitalului din Moinești, Adrian Cotârleț, cu prilejul Zilelor Spitalului Moinești, un eveniment aflat la a 6-a ediție. Pentru că este singurul anestezist din zonă, trebuie să fie la capul bolnavilor șapte zile din șapte, săptămână de săptămână, lună de lună. Pentru a-l mai degreva, spitalul a pus la punct un sistem unic în țară, de telemedicină în ATI, prin care informațiile despre starea pacienților se pot transmite fie către medicul anestezist al spitalului pe iPAD sau mobil, fie la Tg Mureș, permițând ca asistenta să poată menține, cu ajutorul medicului aflat la distanță, pacientul în parametrii necesari.

“Spitalul din Moinești este cartea de vizită a orașului”, a spus pentru Medica Academica primarul orașului, Viorel Ilie, reamintind că proiectul următor și care va fi sprijinit și de primărie este construirea unui heliport.

În acest an spitalul a inaugurat noul Compartiment de Primiri Urgențe, într-un corp de clădire nou construit, cu toate dotările și circuitele conform standardelor europene, anul trecut fiind modernizat ambulatoriul.

Cele trei zile pe parcursul cărora s-a derulat evenimentul au presupus și sesiuni științifice medicale și chirurgicale, precum și operații care au putut fi vizionate în direct. Medicul Adrian Lobonțiu, care activează în Franța și este renumit pe plan internațional pentru activitatea sa în medicina laparoscopică și inovațiile în chirurgia endoluminală, a primit o diplomă specială.

Spitalul din Moinești este unul din cele patru spitale acreditate la acest moment în România de către Comisia Națională de Acreditare a Spitalelor, alături de Institutul “Matei Balș” din București, Spitalul Militar din Cluj Napoca și Spitalul privat Euromedica din Baia Mare.

About Author

Delia Budurca

Comments are closed.