Synevo România, liderul pieței locale de servicii de diagnostic de laborator, poate realiza peste 4500 de teste pe zi datorită unui aparat modern de testare molecular în care a investit peste jumătate de milion de euro, potrivit unui comunicat de presă.
Synevo a dublat numărul de centre în care pot fi recoltate la cerere probe pentru depistarea unei posibile infecții cu virusul SARS CoV-2 și a redus termenul de eliberare a rezultatelor. În acest moment, pacienții pot solicita acest serviciu în 75 de centre de recoltare din toată țara. În București, șase centre de recoltare vor fi deschise și sâmbăta.
Noul echipament de testare moleculară este o premieră pentru piața din România. Noul aparat permite realizarea în paralel a testelor pentru depistarea ARN-ului viral SARS-CoV-2 (testul de referință pentru diagnosticul specific de COVID-19) și Influenza A/B (virusul gripal A/B).
„Depunem toate eforturile pentru a susține demersurile naționale de gestionare a acestei pandemii. Vom continua să fim alături de autorități, pacienți și personalul medical implicat în lupta cu acest virus, punând la dispoziție cele mai performante instrumente de diagnostic, precum și expertiza înaltă a personalului nostru de specialitate”, a explicat Laurențiu Luca, director general Synevo România.
Synevo operează acum două două platforme de testare performante, ambele achiziționate de la Roche Diagnostics, respectiv cobas® 8800 system și cobas® 6800 system. Împreună, aceste echipamente permit procesarea unui număr de peste 4.500 de teste zilnic, în regim de funcționare 24 din 24 de ore. Cele două echipamente sunt instalate în Laboratorul Central de Referință Synevo.