Ziua Mondială de Luptă împotriva Hepatitei – „Fii atent la A, B, C, D!”

0

Asociaţia Pacienţilor cu Afecţiuni Hepatice din România (APAH-RO) organizează în perioada 25-28 iulie, în mai multe zone din țară, manifestări pentru a marca Ziua Mondială de Luptă împotriva Hepatitei.

„Ziua Mondială de Luptă împotriva Hepatitei reprezintă momentul oportun să atragem atenţia populaţiei, dar şi autorităţilor că hepatita este o afecţiune ce nu trebuie ignorată. Prin mediatizarea şi popularizarea acestui eveniment sperăm să încurajăm oamenii, indiferent de vârstă sau zona din care provin, să se confrunte cu această boală care face ravagii la nivel mondial, să conştientizeze că există şi să nu o ignore, deci să ia măsurile preventive necesare. În România, vorbim de peste 600.000 de persoane care sunt infectate cu virusul hepatitei C şi aproape un milion infectate cu virusul hepatitic B. La nivel mondial, hepatita ucide în fiecare an circa 1,4 milioane de persoane şi afectează alte sute de mii în întreaga lume”, a transmis Marinela Debu, președintele APAH-RO.

În Braşov, Iaşi, Turda (jud. Cluj), Constanţa, Giurgiu, Alexandria şi Bucureşti se vor desfăşura campanii de informare în rândul populaţiei cu privire la modul de transmitere a hepatitelor virale (A, B, C, D), precum şi cu privire la prevenirea infectării cu aceste virusuri. Baloane albe și albastre vor fi eliberate pentru a atrage atenţia tuturor asupra existenţei virusurilor hepatice şi asupra riscurilor de infectare  (prin tatuare, act sexual pasager neprotejat, folosirea în comun a acelor sau a obiectelor tăietoare care facilitează contactul cu sângele infectat etc.).

Baloanele umplute cu heliu vor fi înălţate luni, 28 iulie, Bucureşti, de pe terasa hotelului Howard Johnson (ora 13.00), la Turda-Cluj, din faţa Salinei (ora 15.00), la Constanţa, City Park Mall (ora 15.00).  Până la începutul lunii august vor fi împărţite materiale informative şi în alte localităţi – Sibiu, Piatra Neamţ, Timişoara, Oradea, Galaţi, Bacău, Suceava, Craiova.  

 

About Author

Raluca Bajenaru

Comments are closed.